back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε απόγνωση οι οδηγοί, καθώς η τιμής της αμόλυβδης εκτοξεύεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης εκτινάχθηκε στα 2,312 ευρώ, ενώ η τιμή της αμόλυβδης 100 οκτανίων φτάνει σήμερα στα 2,446 ευρώ και το diesel φτάνει τα 1,900 ευρώ ανά λίτρο. Στην Αττική, οι τιμές διαμορφώνονται για την αμόλυβδη 2,293 ευρώ, για την ενισχυμένη 2,468 ευρώ και για το πετρέλαιο κίνησης στα 1,877 ευρώ.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, δεν είναι απίθανο να δούμε την απλή αμόλυβδη έως και 3 ευρώ το λίτρο ακόμα και στην Αθήνα την ώρα που οι αυξήσεις μέσα σε ένα χρόνο κυμαίνονται κοντά στα 0,60 ευρώ ενώ η επιβάρυνση στα νοικοκυριά κυμαίνεται στα 500 ευρώ.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα, οι οποίοι μάλιστα ξεπερνούν και την τιμή τους. “Δεν φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια να αξιοποιήσει κανείς φορολογικά εργαλεία προκειμένου να μειώσει την τιμή στα καύσιμα, λόγω και της διάρθρωσης των δημόσιων οικονομικών και των φορολογικών εσόδων», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Ενιαίος Φόρος κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στα καύσιμα είναι βασικό κομμάτι εσόδων του Προϋπολογισμού. Αν αυτό λείψει, πως θα αναπληρωθεί; Θα βάλουμε άλλον φόρο;», είπε ο κ. Οικονόμου.

Αντιμέτωποι με το τσουνάμι αυξήσεων σε βασικά είδη διατροφής, βρίσκονται καθημερινά οι πολίτες, με αποτέλεσμα τα προϊόντα που μπαίνουν στο καλάθι της νοικοκυράς συνεχώς να λιγοστεύουν.

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα πρόσφατα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ σύμφωνα με τα οποία 8 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι κυνηγούν περισσότερο προσφορές και εκπτώσεις. Το 61% δηλώνει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς και με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών το επόμενο διάστημα και μέχρι τα τέλη Ιουλίου, τουλάχιστον 300 προϊόντα αναμένεται να ανατιμηθούν σε ποσοστό έως 50%. Ανάμεσά τους λάδια, βούτυρα, γαλακτοκομικά, αυγά, δημητριακά, σαμπουάν, καθώς και το ψωμί, που εκτιμάται ότι θα σημειώσει νέα αύξηση της τάξης του 8%.

Στην χορήγηση επιταγών ακρίβειας ύψους 150 με 200 ευρώ οι οποίες θα δοθούν υπό την μορφή voucher για την αγορά τροφίμων από Σούπερ Μάρκετ ή παντοπωλεία προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τα ευάλωτα νοικοκυριά ενάντια στο κύμα της ακρίβειας. Τα χρήματα που θα απαιτηθούν θα καλυφθούν από τον δημοσιονομικό χώρο που αναμένεται να δημιουργηθεί έως το τέλος του καλοκαιριού.

Την αξία της Ιστορίας και της συλλογικής Μνήμης κλήθηκαν να αναλύσουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αναμενόμενα χαρακτηρίζονται τα θέματα από φιλολόγους.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κυριεύσει το ένα πέμπτο της Ουκρανικής επικράτειας, όπως παραδέχτηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εν τω μεταξύ σήμερα δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία. Εξαιρείται από τα μέτρα ο Πατριάρχης Κύριλλος, κατ’ απαίτηση της Ουγγαρίας.

Η Ουάσιγκτον πρόσθεσε 71μια νέες εταιρίες και φορείς από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στην μαύρη λίστα που έχει καταρτίσει για το εμπόριο. Στις εταιρίες συμπεριλαμβάνονται εργοστάσια παραγωγής αεροσκαφών και ναυπηγεία, αλλά και ινστιτούτα έρευνας.

«Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα για τα έγγραφα στα οποία πρέπει να αναφερθούμε, πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση, αλλά δεν δέχομαι ότι το Υπουργείο Εξωτερικών λέει ψέματα” σχολίασε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά τον σάλο που προκάλεσε η καταγγελία της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ότι στη μετάφραση επίσημων εγγράφων του FBI για την υπόθεση Novartis που έγινε απ’ την υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών απαλείφθηκαν ονόματα πολιτικών. Η Δικαιοσύνη θα ψάξει τι έγινε με τις σκευωρίες, η χώρα αναζητά αποζημίωση από την Novartis» τόνισε.

«Η κυβέρνηση πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και οφείλει να λογοδοτήσει άμεσα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηρίζει την καταγγελλόμενη ενέργεια σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο και αναφέρει πως στη δικογραφία της υπόθεσης το όνομα που έχει αφαιρεθεί είναι του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο πρώην υπουργός εξαπολύει νέες βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή ανακοίνωσή του κάνοντας λόγο για λασπολογίες. Αφού επιμένουν στις αντιδημοκρατικές πρακτικές των κοινών σκευωρών, θα με βρίσκουν απέναντί τους και για πιο σοβαρά ζητήματα” αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ανοίγουν τις πόρτες τους ξανά μετά από 4 χρόνια την προσεχή Δευτέρα τα Ποσειδώνια, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση παγκοσμίως, που είχε ματαιωθεί το 2020 λόγω της πανδημίας. Περισσότερα θα μας πει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος…

Στην αθλητική επικαιρότητα: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λάρισα στις 19:30 στο ΟΑΚΑ στο 3ο παιχνίδι των ημιτελικών των playoffs της Basket League, με τη σειρά να βρίσκεται στο 1-1.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα