back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Ελπίζω μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και νοοτροπία. Αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «τα βάζει με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο».

Απευθυνόμενος στους νέους, δήλωσε: «Θέλω δίπλα μου, την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά», ενώ προανήγγειλε σύντομα ανακοινώσεις για το στεγαστικό των νέων, οι οποίες όμως όπως είπε θα εφαρμοστούν στη δεύτερη τετραετία της ΝΔ.

Χθες, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας. «Με αυτή την επιθετική προπαγάνδα η Ελλάδα δεν πάει πουθενά», τόνισε μεταξύ άλλων.

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς για τη Σύνοδο της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δυο ημέρες νωρίτερα, την Τετάρτη την Αθήνα θα επισκεφθεί η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον ομόλογό της Νίκο Δένδια. Την επομένη θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογο της Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο εκδότης και δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, αναφορικά με το ζήτημα που ανέκυψε με τη μετάφραση εγγράφου, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Novartis. Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί η αλλοίωση ή μη του επίμαχου εγγράφου του FBI.

Πηγές του ΥΠΕΞ σημείωσαν ότι “το σύστημα μετάφρασης που ακολουθούσε η Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου ήταν το ίδιο, τόσο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και επί κυβέρνησης ΝΔ, έως και την 31η Αυγούστου 2021.

Όσο και να θέλουν κάποιοι δεν θα καταφέρουν να κρύψουν αυτό το μεγάλο σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά απαντήσεις από κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

«Ζητάμε από το Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει ξεκάθαρα για τη φερόμενη παραποίηση ενός εγγράφου», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Για “λασπολογίες” κάνει λόγο, από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος.

Με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, δεσμεύεται το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών τού εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομίας, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε «ένα ιστορικό και θεμελιώδες λάθος» με την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Ουκρανίας και σήμερα βρίσκεται «απομονωμένος», εκτίμησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών πολέμου στην Ουκρανία. Επανέλαβε πως «δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία» και πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξάγουμε τα σιτηρά από την Ουκρανία».

«Ο κόσμος προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στη Μόσχα για τα προβλήματα που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά τροφίμων», υποστήριξε νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν , προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, εξαιτίας των κυρώσεων στα ρωσικά λιπάσματα. Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να εξάγει τα σιτηρά της από τα λιμάνια που ελέγχει, όπως από την Οδησσό.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο ψαράδες που έχουν κατηγορηθεί για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Χαλκίδας.

Τρεις χιλιάδες 641 κρούσματα, 16 θανάτους και 125 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Συνελήφθη απόψε και ο δεύτερος δράστης της οπαδικής βίας στις Αχαρνές. Πρόκειται για έναν 23χρονο που είχε ταυτοποιηθεί για συμμετοχή σε επίθεση κατά 17χρονου στο Μενίδι. Χθες το μεσημέρι είχε συλληφθεί 24χρονος για το ίδιο επεισόδιο.

Φιλοδοξία μας είναι ότι το Μορφωτικό Ίδρυμα θα λειτουργήσει ως πολύτιμο “θησαυροφυλάκιο” της μνήμης της πόλης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καθώς σήμερα ορκίστηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Μορφωτικού Ιδρύματος του Δήμου Αθηναίων.

Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 94-82 της Λάρισας στο ΟΑΚΑ, έκανε το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Μπάσκετ Λιγκ και χρειάζεται μια νίκη ακόμα για να προκριθεί στους τελικούς. Την Κυριακή το τέταρτο ματς στη Θεσσαλία.

Καιρός

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα