back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Να προκηρύξει σήμερα εκλογές ο Μητσοτάκης

Διαβάστε επίσης

Την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να προκηρυχθούν ακόμα και σήμερα εκλογές εξέφρασε μέσω του Αθήνα 984, ο βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης, υποστηρίζοντας πως αυτό θα ήταν θετικό για την κοινωνία και την οικονομία.
«Να προκηρύξει σήμερα εκλογές ο κ Μητσοτάκης, να πάει στο Μαξίμου και να τις ανακοινώσει.  Κάθε μέρα που αυτή η  κυβέρνηση παραμένει στο τιμόνι της  χώρας πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και επιτείνει τις κρίσεις»  είπε μιλώντας στον Γιάννη Παπαγεωργίου.
Εκτίμησε πως θα στηθούν κάλπες μέσα στο φθινόπωρο υπό την πίεση του πληθωρισμού και των παρεπόμενων προβλημάτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Η πρόβλεψη είναι για εκλογές το φθινόπωρο, διότι επίκειται ένας δύσκολος χειμώνας. Η πληθωριστική πίεση και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν δημιουργήσει παντού προβλήματα. Στην Ελλάδα όμως η κατάσταση είναι χειρότερη  συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και αυτό θα κάνει αβίωτη την κατάσταση μετά το φθινόπωρο».
Επιχειρηματολογώντας για τη θεμελίωση της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στην εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα, αλλά και στο χαμηλό ρεκόρ της αντιστοίχισης  με το μέσο εισόδημα.
«Σε σχέση με την αντλία στα καύσιμα  βρισκόμαστε στην 7η θέση της ακρίβειας, παγκοσμίως, την ώρα που οι μισθοί στην Ελλάδα δεν είναι οι έβδομοι υψηλότεροι στον κόσμο, αλλά πολύ πιο κάτω.
Στην ακρίβεια στην ενέργεια και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ  μέσος πληθωρισμός κινείται σε επίπεδα 40%, εμείς είμαστε στο 61%, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
Ο Κώστας Ζαχαριάδης επέκρινε  προσωπικά τον Πρωθυπουργό και για το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών,  ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών,
διαπιστώνοντας καθυστερήσεις .
«Η εξαγγελία είχε γίνει  από τον Ιανουάριο με ορίζοντα εφαρμογής του προγράμματος,  τον Μάρτιο. Έφτασε όμως ο Ιούνιος και η τύχη του εξακολουθεί να αγνοείται. Με βάση όλα αυτά, πώς να πιστέψει κανείς ότι θα δουλέψει το πρόγραμμα για την ενεργειακή ανακούφιση  της επιχειρηματικότητας που αναμένεται να εφαρμοστεί από το φθινόπωρο;  Ο κ. Μητσοτάκης  δεν μπορεί να τα διαχειριστεί αποτυγχάνοντας σε όσα ο ίδιος λέει. Όσο  γρηγορότερα φύγει, τόσο το καλύτερο για όλους…
 …Θα έπρεπε να είχε κατανοήσει ότι δεν έχει εντολή κοινωνικής διάλυσης, ούτε  φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Πολλά νοικοκυριά από την τρίτη βδομάδα του μήνα μένουν χωρίς εισόδημα και σφίγγουν τα δόντια να περάσει ο μήνας μέχρις ότου φτάσει η ώρα να έρθουν  η μισθοδοσία  η σύνταξη. Δεν φαίνεται όμως αυτά να τον αγγίζουν»  είπε χαρακτηριστικά.
Για την αξιωματική αντιπολίτευση στον ορίζοντα που διαγράφεται μετά τις εσωκομματικές εκλογές, το πρόσφατο Συνέδριο και την ανάδειξη τη νέας ΚΕ, δήλωσε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη περίοδο θα κριθεί στο βαθμό που θα μπορέσει να απαντήσει με ρεαλισμό, ειλικρίνεια και επάρκεια στα μεγάλα προβλήματα και στα αδιέξοδα της κοινωνίας και του τόπου.
Είναι πρόκληση γιατί κάναμε ένα άλμα εσωτερικής αναδιοργάνωσης και αντιστοίχισης με το κόσμο που μας ψηφίζει από το 2012. Φέραμε με επιτυχία ένα μεγάλο κομμάτι του κοινωνικού και εκλογικού ΣΥΡΙΖΑ στον οργανωμένο  κομματικό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Κάτι που πιστώνεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα διότι  με αυτό τον τρόπο το κόμμα αλλάζει ενώ ταυτόχρονα διευρύνεται, μετασχηματίζεται, ωριμάζει και έρχεται πιο κοντά στα προβλήματα των πολιτών».
Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι τα κόμματα οφείλουν πλέον να ακούν πιο πολύ, να επεξεργάζονται και να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο  στον δημόσιο διάλογο.
Και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφουγκραστεί το ρεύμα της εποχής και πορεύεται με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα.  Για να μπορέσει να είναι μια σοβαρή, σταθερή κι αποτελεσματική κυβέρνηση. Ήταν λάθος που δεν έγινε νωρίτερα και το πληρώσαμε στην κάλπη».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα