back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

“Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και το παράλογο” διεμήνυσε ο πρωθυπουργός προς την Τουρκία, μιλώντας στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Ο κύριος Μητσοτάκης επεσήμανε πως “οι γείτονες τα βάζουν με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο. Όμως κάθε ρητορικό, επιθετικό τους βήμα μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση”.

Στο μεταξύ, για εξηγήσεις κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Ως αιτία αναφέρεται “η παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το PKK, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα”.

Ανωμοτί κατάθεση για την περσινή πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, κλήθηκαν να δώσουν 107 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Συγκεκριμένα θα εξεταστούν λάθη και παραλείψεις από πλευράς πυροσβεστικής που είχαν ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί και να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι δύο ψαράδες που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, τον Ιανουάριο του 2021.

Συνελήφθη και ο δεύτερος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε επίθεση κατά 17χρονου στο Μενίδι, με οπαδικά κίνητρα. Πρόκειται για έναν 23χρονο που είχε ταυτοποιηθεί για συμμετοχή του στην επίθεση, για την οποία νωρίτερα είχε συλληφθεί και ένας 24χρονος.

Στα Μαθηματικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων.

Στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις ενόψει επίθεσης στην πόλη Σλοβιάνσκ, στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, στην περιοχή βρίσκονται ως και 20 σχηματισμοί μάχης του ρωσικού στρατού, με μηχανοκίνητο πεζικό, πυροβολικό και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, που διαθέτουν από 600 ως 800 στρατιωτικούς η καθεμιά. Στο μεταξύ, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν σχεδόν το 20% του εδάφους που είχαν χάσει στην πόλη Σεβεροντονέτσκ όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ανατολικής περιοχής του Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι.

Σφοδρές βροχοπτώσεις, που αποδίδονται στο πέρασμα του κυκλώνα Αγκάθα, έπληξαν αρκετές επαρχίες και την πρωτεύουσα της Κούβας. Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας αγνοείται, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Στην αθλητική επικαιρότητα… Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 94-82 της Λάρισας και έκανε το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Μπάσκετ Λιγκ.

Και ο καιρός… Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα