back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Φωτιά σε εξέλιξη στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην περιοχή Πουρνάρι στην Άνω Γλυφάδα. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με ξερά χόρτα και θάμνους.

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει άμεση απειλή. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύει ο δυνατός αέρας που σπρώχνει τις φλόγες προς το βουνό. Έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο ενώ επιχειρεί και το συντονιστικό ελικόπτερο. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Λόγω της φωτιάς πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

“H Ελλάδα δεν θα ανεχθεί επιθετική συμπεριφορά, ρητορική αναθεωρητισμού και ενέργειες που ισοδυναμούν με παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων” τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters. “Εναπόκειται στην Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της” σημείωσε ο κύριος Μητσοτάκης και υπογράμμισε πως δεν ήταν η Ελλάδα εκείνη που ξεπέρασε τα όρια.

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά την ενόχληση της Τουρκίας για τους 16 χάρτες που συνέταξε το υπουργείο Εξωτερικών και με τους οποίους ενημερώνει για τη κλιμάκωση του τουρκικού αναθεωρητισμού τα τελευταία 50 χρόνια, ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά τονίζει ότι «εμείς δείχνουμε στους χάρτες τα σημεία της τουρκικής παραβατικότητας». «Δεν «ζωγραφίζουμε» στους χάρτες του Αιγαίου, αλλάζοντας τα σύνορα ανάλογα με τη φαντασιοπληξία της στιγμής.

Θανάσιμα τραυματισμένη από αιχμηρό αντικείμενο, βρέθηκε το πρωί στο σπίτι της, στην Αίγινα, μία 73χρονη. Ο θάνατος της άτυχης γυναίκας αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια και από την Αστυνομία εξετάζεται ο 46χρονος γιός της, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά

Συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, οι πρυτάνεις, προκειμένου να διαμορφώσουν τις θέσεις τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

“Θέμα εβδομάδων” χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των έργων στο Σύνταγμα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, και υπογράμμισε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα ανοίξει το θέατρο του Λυκαβηττού. Ο κύριος Μπακογιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες υπογράφεται σύμβαση για μελέτη σχετικά με το σύστημα ηλεκτροφωτισμού της πρωτεύουσας και την αναβάθμιση με led συνολικά 340.000 φωτιστικών στην πόλη, κάτι που θα σημάνει οικονομία της τάξης του 40%, πόροι που θα ενισχύσουν άλλες δράσεις του Δήμου, όπως τόνισε.

Μια σειρά από δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος φιλοξενεί η Μαρίνα Φλοίσβου, στην οποία δίνουν το παρών όλο το Σαββατοκύριακο αναγνωρισμένες περιβαλλοντικές Οργανώσεις, καθώς και τη Μονάδα Βιοπαρακολούθησης Θαλάσσιων Θηλαστικών, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συνεχίζεται και σήμερα έως τις 10 το βράδυ στο Σύνταγμα το Athens Golden Cup 2022, το πρώτο από τα τέσσερα κορυφαία τουρνουά, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley 2022. Οικοδεσπότης ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα