back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που κατακαιεί τον Υμηττό μετά από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Γλυφάδας σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το Πανόραμα της Βούλας.

Λίγο μετά τις 4 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής της Άνω Βούλας και συγκέντρωση στην Πλατεία Άλσους.

Έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 72 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και οχήματα της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Από αέρος επιχειρούν 6 καναντέρ, 3 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο συντονισμού.

Λόγω της φωτιάς έχουμε και διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάζονται σε πολλά σημεία των Νοτίων προαστείων.

“H Ελλάδα δεν θα ανεχθεί επιθετική συμπεριφορά, ρητορική αναθεωρητισμού και ενέργειες που ισοδυναμούν με παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων” τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters. “Εναπόκειται στην Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της” σημείωσε ο κύριος Μητσοτάκης και υπογράμμισε πως δεν ήταν η Ελλάδα εκείνη που ξεπέρασε τα όρια.

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά την ενόχληση της Τουρκίας για τους 16 χάρτες που συνέταξε το υπουργείο Εξωτερικών και με τους οποίους ενημερώνει για τη κλιμάκωση του τουρκικού αναθεωρητισμού τα τελευταία 50 χρόνια, ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά τονίζει ότι «εμείς δείχνουμε στους χάρτες τα σημεία της τουρκικής παραβατικότητας». «Δεν «ζωγραφίζουμε» στους χάρτες του Αιγαίου, αλλάζοντας τα σύνορα ανάλογα με τη φαντασιοπληξία της στιγμής.

Η 73χρονη ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Μαρία Μπονίκου είναι η γυναίκα που βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στην Αίγινα. Η γυναίκα βρέθηκε πεσμένη μέσα σε λίμνη αίματος στο σπίτι της στην περιοχή Πολλές Ελιές.

3.313 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ 15 ασθενείς έχασαν την μάχη με τον covid-19 ενώ 120 νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

“Θέμα εβδομάδων” χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των έργων στο Σύνταγμα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, και υπογράμμισε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα ανοίξει το θέατρο του Λυκαβηττού. Ο κύριος Μπακογιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες υπογράφεται σύμβαση για μελέτη σχετικά με το σύστημα ηλεκτροφωτισμού της πρωτεύουσας και την αναβάθμιση με led συνολικά 340.000 φωτιστικών στην πόλη, κάτι που θα σημάνει οικονομία της τάξης του 40%, πόροι που θα ενισχύσουν άλλες δράσεις του Δήμου, όπως τόνισε.

Συνεχίζεται και σήμερα έως τις 10 το βράδυ στο Σύνταγμα το Athens Golden Cup 2022, το πρώτο από τα τέσσερα κορυφαία τουρνουά, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley 2022. Οικοδεσπότης ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα