back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Νέα Κάλυμνος, Εξοχή, Δίλοφος, και Χέρωμα είναι οι νέες περιοχές που εκκενώνονται με νέο μήνυμα του 112 και σύμφωνα με το δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλο, λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει και καίει μεγάλες εκτάσεις στις περιοχές Βούλας και τώρα στην περιοχή της Βάρης.

Εντολή εκκένωσης και για τα παιδικά χωριά sos αλλά και για γηροκομείο στην Βούλα.

Άνεμοι οκτώ μποφόρ έπνεαν στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά, που επεκτάθηκε στη συνέχεια στην Άνω Βούλα, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός στην επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στο Πανόραμα Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, αναφέρουν πηγές του διαχειριστή, ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται ότι μπορεί να έγινε κάποια έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο σημείο. Ο ΔΕΔΔΗΕ πάντως ενημερώνει πως εξαιτίας της φωτιάς σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε Βούλα και Γλυφάδα οι οποίες θα αποκατασταθούν μετά την ολοκληρωτική κατάσβεση της φωτιάς

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έδωσε εντολή ν’ ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Επίσης κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, ασθενοφόρα και μηχανή βρίσκονται στην περιοχή όπου γιατροί και νοσηλευτές είναι σε ετοιμότητα για να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί . Σε ετοιμότητα το Ασκληπείο της Βούλας εαν χρειαστεί ανάγκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν διατεθεί πάνω από 150 αστυνομικοί και 48 οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές), που μέχρι στιγμής, ανταποκρίθηκαν σε δεκάδες κλήσεις του Κέντρου Άμεσης Δράσης και συνδράμουν στην προληπτική εκκένωση οικισμών και σε τουλάχιστον 19 απεγκλωβισμούς ατόμων και 2 ζώων.

Επιπρόσθετα, ειδικό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα, παρέχοντας στους πολίτες νερό και τρόφιμα.

Από την άλλη μία νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Κουβαρά στο Σαρωνικό. Σύμφωνα με το δήμαρχο, Γιώργο Φιλίππου ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 984 δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή και φαίνεται να ελέγχεται. Ωστόσο έχουμε διακοπές κυκλοφορίας στον Κουβαρά ως εξής. Στην οδό Ομήρου από την συμβολή με την λεωφόρο Σουνίου, στην Λεωφόρο Σουνίου από την συμβολή με την λεωφόρο Λαυρίου και στην Λεωφόρο Σουνίου από την Συμβολή με την Λεωφόρο Κουβαρά.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα