back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα δύο πύρινα μέτωπα στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Ενεργό παραμένει το μέτωπο στην περιοχή Χέρωμα, κοντά στη Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ήδη οργανώνεται η επιστροφή των κατοίκων από τους οικισμούς και τις δομές που εκκενώθηκαν για προληπτικού λόγους.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με 171 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, 56 οχήματα και εκατοντάδες εθελοντές συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή. 10 και πλέον πτητικά μέσα που επιχείρησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχουν αποσυρθεί και αναμένεται να επιχειρήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας. Περισσότερους από 150 αστυνομικούς και 48 οχήματα διέθεσε η Ελληνική αστυνομία για την επιχείρηση του πυροσβεστικού έργου και την προληπτική εκκένωση των οικισμών. Με ένα ελικόπτερο συνέδραμαν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης οι ένοπλες Δυνάμεις

Εξασθένιση των ανέμων για την διάρκεια της νύχτας προέβλεψε μιλώντας στον σταθμό μας ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν, πρόσκαιρα έως επτά μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο.

Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της υλικές ζημιές σε τουλάχιστον 20 σπίτια, τέσσερα εκ των οποίων έχουν υποστεί σοβαρότερες φθορές. Ακόμη δεν έχει καταμετρηθεί ο αριθμός των οχημάτων που καταστράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν υλικές ζημιές.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ, διέψευσε τις πληροφορίες ότι η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του στη Γλυφάδα, δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να σημειώθηκαν εκρήξεις ή να έπεσαν καλώδια μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή Κουβαράς. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού, Γιώργο Φιλίππου, ο οποίος μίλησε στον σταθμό μας, δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Σε άλλες ειδήσεις

Συνεχίζει το μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας, ο Τούρκος Πρόεδρος. Χαρακτήρισε προκλητική την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε νησιά του Αιγαίου, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Στο ουκρανικό μέτωπο..

Οι ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει δεκάδες ουκρανικά όπλα και «τα τσακίζουν σαν καρύδια», υποστηρίζει – σε συνέντευξή του – ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ερωτηθείς για τα αμερικανικά όπλα που χρησιμοποιεί το Κίεβο.

Νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αναδείχθηκε ο Ορφέας Γεωργίου, η υποψηφιότητα του οποίου υπογράφηκε από το 88,6% των συμμετεχόντων στο 13ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Με δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαμήνυσε ότι το Κίεβο δεν θα διαπραγματευτεί με τη Μόσχα, εάν προηγουμένως δεν υποχωρήσουν οι ρωσικές δυνάμεις. Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή την προσφορά του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν να μεσολαβήσει για συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, θα φέρει τη Ρωσία σε δύσκολη στρατιωτική θέση στη Βαλτική Θάλασσα, εκτίμησε από τη Στοκχόλμη, ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Μαρκ Μάιλ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα