back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο σε αγροτοδασική έκταση στους Χράνους Μεσσηνίας.

Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 αεροπλάνα.

Εντοπίστηκε σήμερα από αστυνομικούς ομάδας ΔΙΑΣ και έχει προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αυλώνα, αλλοδαπός ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών το πρωί είχε προβεί σε εμπρησμό στην περιοχή της Μαλακάσας.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Άνω Βούλα. Ο υπουργός Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, τόνισε ότι αντιμετωπίστηκε μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά και προειδοποίησε για ένα δύσκολο καλοκαίρι λόγω και της κλιματικής αλλαγής.

Ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία το τρίπτυχο που προέταξε ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή προγραμματικής συνδιάσκεψης το Φθινόπωρο ενώ για τη θέση γραμματέα ΚΕ, πρότεινε τον Ανδρέα Σπυρόπουλο στη θέση του απερχόμενου Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Άγρια δολοφονία στην οδό Καυτατζόγλου στα Πατήσια. 59χρονος σκότωσε τον 69χρονο αδερφό του τραυματίζοντας τον θανάσιμα με μαχαίρι στον λαιμό και στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων και παραδόθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο αδέρφια είχαν προσωπικές διαφορές.

Ένας 35χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμα του στα Γιάννενα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί η γειτονιά αναστατώθηκε από έναν πυροβολισμό με τους γείτονες να καλούν την αστυνομία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 35χρονος φέρει τραύμα από πυροβολισμό και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοπυροβολήθηκε με την κυνηγετική του καραμπίνα. Σε εξέλιξη η έρευνα της αστυνομίας.

Σε τραγωδία εξελίσσεται η τεράστια έκρηξη χημικών προϊόντων σε χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων στη Σιτακούντα του Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς πολλές σοροί δεν έχουν ακόμα περισυλλέγει από την αποθήκη. Την έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας σε θέματα που αφορούν την προστασία του Περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα, ο Δήμος Αθηναίων γιόρτασε σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μία σειρά από “πράσινες” δράσεις στον αναμορφωμένο χώρο του Εθνικού Κήπου. Το πρωί, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισκέφθηκε τον Εθνικό Κήπο και συμμετείχε στις περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με Αθηναίους κάθε ηλικίας που βρίσκονταν εκεί. «Σήμερα, μάς δίνεται μόνο μία επιλογή: Να σεβαστούμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και να εφαρμόσουμε πρακτικές που θα επιτρέψουν στις πόλεις μας να είναι βιώσιμες για τις επόμενες γενιές” δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης προσθέτοντας: “Η δημοτική μας αρχή -από την πρώτη στιγμή- υλοποιεί μία στρατηγική που έχει στόχο μέσα από τα έργα και τις πρωτοβουλίες της να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία πόλη φιλική, πράσινη και αειφόρα”.

Γιορτή για το περιβάλλον οργανώνει το απόγευμα η Περιφέρεια Αττικής, στο Πεδίο του Άρεως, Από τις 17:00 έως και τις 21:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις, με στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Στη Μαρίνα Φλοίσβου αναγνωρισμένες περιβαλλοντικές Οργανώσεις ενημερώνουν τους επισκέπτες για την αξία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Ολοκληρώνεται σήμερα στο Σύνταγμα με τους τελικούς των ανδρών, των γυναικών αλλά και τον αγώνα διάσημων το Athens Golden Cup 2022, το πρώτο από τα τέσσερα κορυφαία τουρνουά, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley 2022. Οικοδεσπότης ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα