back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Για ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι λόγω της κλιματικής αλλαγής προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, αναφερόμενος στην χθεσινή κατάσταση σε Γλυφάδα και Βούλα που, όπως τόνισε, αντιμετωπίστηκε μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά.

Σε ύφεση αυτή την ώρα η πυρκαγιά στην Άνω Βούλα. Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Ανεπάρκεια και έλλειψη συντονισμού του κρατικού μηχανισμού που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις» καταλογίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την χθεσινή πυρκαγιά στα Νότια Προάστια, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο σε αγροτοδασική έκταση στους Χράνους Μεσσηνίας. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 αεροπλάνα.

Εντοπίστηκε σήμερα από αστυνομικούς ομάδας ΔΙΑΣ και έχει προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αυλώνα, αλλοδαπός ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών το πρωί είχε προβεί σε εμπρησμό στην περιοχή της Μαλακάσας.

“Στην επείγουσα αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με αφορμή τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που μας θέτει, θα πρέπει να θεμελιωθεί και να εμπεδωθεί μια ηθική της ευθύνης για όλους μας. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ελπίδα μας για το μέλλον», τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Ζάκυνθο όπου σήμερα Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος ανακηρύχθηκε επίτιμη διδάκτωρ του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας σε θέματα που αφορούν την προστασία του Περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα, ο Δήμος Αθηναίων γιόρτασε σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μία σειρά από “πράσινες” δράσεις στον αναμορφωμένο χώρο του Εθνικού Κήπου. Το πρωί, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισκέφθηκε τον Εθνικό Κήπο και συμμετείχε στις περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με Αθηναίους κάθε ηλικίας που βρίσκονταν εκεί. «Σήμερα, μάς δίνεται μόνο μία επιλογή: Να σεβαστούμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και να εφαρμόσουμε πρακτικές που θα επιτρέψουν στις πόλεις μας να είναι βιώσιμες για τις επόμενες γενιές” δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης

Από αυτή την ώρα ξεκινά η γιορτή για το περιβάλλον που οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, στο Πεδίο του Άρεως, έως τις 9 το βράδυ. Θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις, με στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Άγρια δολοφονία στην οδό Καυτατζόγλου στα Πατήσια. 59χρονος σκότωσε τον 69χρονο αδερφό του τραυματίζοντας τον θανάσιμα με μαχαίρι στον λαιμό και στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων και παραδόθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο αδέρφια είχαν προσωπικές διαφορές.

2661 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 11. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 118. Από αυτά 1734 εντοπίστηκαν στην Αττική και 138 στην Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώνεται σήμερα στο Σύνταγμα με τους τελικούς των ανδρών, των γυναικών αλλά και τον αγώνα διάσημων το Athens Golden Cup 2022, το πρώτο από τα τέσσερα κορυφαία τουρνουά, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley 2022. Οικοδεσπότης ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Αναστάτωση στον χώρο του μπάσκετ καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο προπονητής του συλλόγου Πάμπλο Λάσο εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη το πρωί.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, για αύριο στην Αττική με νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα