back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Μοναδική μας επιλογή να φτιάξουμε βιώσιμες πόλεις για τις επόμενες γενιές

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας σε θέματα που αφορούν την προστασία του Περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα, ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει σήμερα, 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μία σειρά από “πράσινες” δράσεις στον αναμορφωμένο χώρο του Εθνικού Κήπου.

+Το κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων εστιάζει στο -γεμάτο νόημα- μήνυμα του ΟΗΕ, «Έχουμε μόνο μία Γη», τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη για σεβασμό στο περιβάλλον και στροφή σε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής στην καθημερινότητά μας.

Συνολικά τέσσερις δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα, που συνδυάζουν το παιχνίδι, τη δημιουργία αλλά και την ενημέρωση σε θέματα γύρω από το περιβάλλον και την προστασία του, υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τους Προσκόπους της Αθήνας, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α), τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), και το Εργαστήριο “ΠΟΙΩ” του δήμου. Οι δράσεις είναι σχεδιασμένες για μικρούς και μεγάλους και φιλοξενούνται στον χώρο του Εθνικού Κήπου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, συνοδεία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Νίκου Αβραμίδη, επισκέφθηκε τον Εθνικό Κήπο και συμμετείχε στις περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με Αθηναίους κάθε ηλικίας που βρίσκονταν εκεί. Από τον πολύτιμο αυτόν “πνεύμονα” πρασίνου της πόλης, ο κ. Μπακογιάννης έστειλε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Σήμερα, μάς δίνεται μόνο μία επιλογή: Να σεβαστούμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και να εφαρμόσουμε πρακτικές που θα επιτρέψουν στις πόλεις μας να είναι βιώσιμες για τις επόμενες γενιές. Η δημοτική μας αρχή -από την πρώτη στιγμή- υλοποιεί μία στρατηγική που έχει στόχο μέσα από τα έργα και τις πρωτοβουλίες της να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία πόλη φιλική, πράσινη και αειφόρα. Ευχαριστούμε θερμά τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που ήρθαν, αυτήν τη συμβολική ημέρα, στον Εθνικό Κήπο για να πάρουν μέρος στις δράσεις του δήμου, μαζί με τα παιδιά τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμίδης, ανέφερε: «Με έναυσμα το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος “Μόνο μία Γη”, δίνουμε περισσότερο από ποτέ “φως” στην ανάγκη να ζήσουμε βιώσιμα και να υιοθετήσουμε έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής. Προτεραιότητα για το Δήμο Αθηναίων είναι η ανακύκλωση. Τον προηγούμενο χρόνο τριπλασιάσαμε τα ποσοστά ανακύκλωσης στην πόλη, από το 2% στο 6,5%, ενώ το 2022 ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε στο 10%. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς το περιβάλλον, οφείλουμε να αναπτύξουμε ουσιαστικές δράσεις και να ευαισθητοποιήσουμε όλους για την προστασία του πλανήτη μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα