27.2 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

27.2 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων

spot_img

Διαβάστε επίσης

Η Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, οι πρόσκοποι της Αθήνας, το εργαστήριο «ΠΟΙΩ» του Δήμου Αθηναίων, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με μια σειρά από δράσεις που θα διεξαχθούν σήμερα στον Εθνικό Κήπο (Κεντρική πλατεία «Αστέρι») από τις 10:00 έως τις 13:00.

Το κάλεσμα, λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων για την προφύλαξη από τον κορονοϊό σε ανοιχτούς χώρους, είναι ελεύθερο. Παράλληλα από τον Δήμο Αθηναίων έχουν κληθεί να συμμετέχουν στις δράσεις μαθητές από την Α’ Δημοτικού έως την Γ’ Γυμνασίου από την Κιβωτό του Κόσμου, μαθητές από το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ («Γεννάδειο»), μαθητές από την Ιταλική Σχολή Αθηνών και από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Επίσης θα συμμετέχει ο Τομέας Νεότητας και οι Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με στελέχη και παιδιά των ομάδων του τοπικού τμήματος Αθήνας.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας-Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή των παραπάνω φορέων θα πραγματοποιήσει δράσεις ευαισθητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα:

Με τους Προσκόπους της Αθήνας: Με 3 σταθμούς -παιχνίδια σε συγκεκριμένα σημεία του Εθνικού Κήπου τα συμμετέχοντα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας τη φαντασία του να ζωγραφίσουν τη Γη όπως θα ήθελαν να είναι. Παράλληλα θα διδαχθούν να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά μέσα από ένα ευφάνταστο παιχνίδι. Τέλος ερχόμενοι σε επαφή με τη φύση μέσα στο χώρο του Κήπου θα δημιουργήσουν κατασκευές που θα περιέχουν τροφή για πτηνά.

Με το Εργαστήριο «ΠΟΙΩ»: Το Εργαστήριο ΠΟΙΩ, το makerspace του Δήμου Αθηναίων, υποστηρίζει κάθε δράση για την προστασία του Περιβάλλοντος και δηλώνει το παρών στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022, στον Εθνικό Κήπο, μέσα από μία σειρά κατασκευών. Ένα δημιουργικός συνδυασμός έτοιμων αντικειμένων τμημάτων που έχουν προκύψει μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης και ανακυκλώσιμων υλικών κομμένων σε laser cutter θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών προς συναρμολόγηση και χρήση. Στόχος η ευαισθητοποίηση των μικρών και μεγαλύτερων εξερευνητριών/ων σε θέματα που αφορούν στην αναβαθμιστική ανακύκλωση, στην επανάχρηση και στο compost, μέσα από τη χρήση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού.

 

Με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ): Ένα εντυπωσιακό INFO-BOOTH για το κοινό με διανομή υλικού (τσάντες, έντυπα) ώστε να ενημερωθεί το κοινό για τη σημασία της ανακύκλωσης συσκευασιών στους μπλε κάδους και κώδωνες και τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης αλλά και τα αποτελέσματα της Ανακύκλωσης Συσκευασιών σε πανελλαδική κλίμακα με τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον και την κοινωνία. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί μέσω ομάδας branded εμψυχωτών που θα διανέμει στο διερχόμενο κοινό και θα τους καλεί να ενημερωθούν και να παίξουν το Κουίζ της Ανακύκλωσης, σε μαγνητικό πίνακα σχήματος μπλε κάδου. Όσοι απαντούν σωστά θα επιβραβεύονται με συμβολικά δώρα και θα μπουν στην κλήρωση όπου από το κοινό 2 άτομα θα κερδίσουν ως δώρα ποδήλατα ηλεκτρικά που θα παραδοθούν από τον δήμο σε επόμενη ημερομηνία στους νικητές. Τα παιδιά που θα παραβρεθούν στο χώρο θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν από το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης της ΕΕΑΑ. Μέσα από δημιουργικά παιχνίδια όπως στόχος, κρίκοι, τροχός, της ανακύκλωσης, φιδάκι memories, bowling, puzzleska, οι μικροί φίλοι θα εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης, θα εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και πώς συμμετέχουμε σωστά ώστε κατόπιν να παροτρύνουν και τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή.

Με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, ο οποίος θα συμμετάσχει ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για την ανάγκη της διαλογής στην πηγή, της επαναχρησιμοποιούμενες πάνινες τσάντες μεταφοράς και ενημερωτικό υλικό.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα