back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β. Κόκκαλης: Η φωτιά έχει οριοθετηθεί, τουλάχιστον 20 σπίτια στο Πανόραμα Βούλας έχουν υποστεί ζημιές

Διαβάστε επίσης

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από την Άνω Γλυφάδα και εξαπλώθηκε γρήγορα σε Βάρη και Βούλα.

Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες ήταν ολονύχτια, ενώ από νωρίς το πρωί,  τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν εκ νέου τις ρίψεις νερού.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο που να δημιουργεί ανησυχία για ενδεχόμενο κίνδυνο επέκτασης ή αναζωπύρωσης της φωτιάς».
Όπως τόνισε, που υπάρχουν μικροεστίες πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα ενώ επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις, όπου απαιτείται.
Κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν, ανέφερε ότι «τουλάχιστον είκοσι σπίτια στο Πανόραμα Βούλας έχουν υποστεί ζημιές, με τα τρία – τέσσερα εξ αυτών να έχουν μεγαλύτερες, χωρίς ωστόσο να έχουν υποστεί καταστροφή».
Ο κ. Κόκκαλης, απέδωσε την γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν χθες στην περιοχή  αλλά και στο ανάγλυφο της περιοχής καθώς, όπως είπε, η φωτιά μπήκε σε δύσβατες χαράδρες με αποτέλεσμα να  είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από επίγεια μέσα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα