back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις για το ωράριο στη μουσική στα νυχτερινά μαγαζιά σε παραλιακούς δήμους

Διαβάστε επίσης

Την οργή αλλά και την απογοήτευση των επιχειρηματιών εστίασης και νυχτερινών μαγαζιών προκάλεσε η απόφαση των δήμων Αλίμου, Βάρης, Βούλας , Βουλιαγμένης να απαγορεύσουν τη μουσική αλλά και τα βεγγαλικά μετά τις 11 το βράδυ.

Η απόφαση αιφνιδίασε τους επιχειρηματίες που μετά από 2 χρόνια περιοριστικών μέτρων περίμεναν το φετινό καλοκαίρι για να δουλέψουν σε κανονικούς ρυθμούς και ανακάμψουν οικονομικά μετά από τη ζημιά που άφησε πίσω της η πανδημία. Οι επιπτώσεις της απόφασης των δημοτικών αρχών ήδη άρχισαν να γίνονται ορατές αφού σε αρκετά μαγαζιά της παραλιακής που είναι προγραμματισμένα αρκετά events όπως γάμοι, εταιρικά και σχολικά πάρτι, καταγράφονται ακυρώσεις εξαιτίας της απαγόρευσης της μουσικής.

Το σωματείο επιχειρήσεων BA.RE.CA. σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μια μία τιμωρητική, πρωτοφανή ιστορικά και νομικά απόφαση που καθιστά έρμαιο χιλιάδες επιχειρήσεις αποφασίζοντας εν μία νυκτί τον περιορισμό στο ωράριο θέτοντας επί της ουσίας σε ιδιότυπο lockdown την εστίαση. Συγκεκριμένα το σωματείο αναφέρει πως ο δήμος «χωρίς να έχει καλέσει σε προηγούμενη ακρόαση τους ενδιαφερόμενους, και χωρίς καμία νόμιμη και βάσιμη αιτιολογία, πέραν των όποιων σκοπιμοτήτων στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας, ΤΙΜΩΡΕΙ τον πλέον πληττόμενο κλάδο, που ακόμα προσπαθεί να ανακάμψει από την οικονομική καταστροφή που επέφερε η πανδημία, ενόψει μάλιστα των εκδηλώσεων που πρόκειται να λάβουν χώρα στην πόλη μας (POSIDONIA 2022), οι οποίες αναμενόταν να έδιναν επιτέλους την πολυπόθητη ανάσα στις επιχειρήσεις του κλάδου μας».

Παράλληλα οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους δήμους Αλίμου, Βούλας, Βάρης Βουλιαγμένης κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός ιδιότυπου καθεστώτος, αθέμιτου ανταγωνισμού, που δημιουργεί η απόφαση, καθώς θεωρούν βέβαιο πως οι πελάτες να μεταφερθούν σε αντίστοιχες επιχειρήσεις όμορων δήμων όπως πχ Γλυφάδα.

Μάλιστα οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την απόφαση που -όπως λένε- θα οδηγήσει είτε σε λουκέτα είτε σε απολύσεις εργαζομένων, καθώς με το που κλείνει η μουσική κυρίως στα μπαρ, οι θαμώνες αποχωρούν θεωρώντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος διασκέδασης. Παράλληλα , επιμένουν πως η απόφαση των δημάρχων πάρθηκε όχι με γνώμονα την ηχορύπανση, όπως αναφέρουν, αλλά για καθαρά πολιτικούς λόγους ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης αποφάσισε να βάλει στο «αθόρυβο» τις επιχειρήσεις μετά τις 11 το βράδυ αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου, ενώ η αντίστοιχη απόφαση του δήμου Αλίμου τέθηκε σε ισχύ από την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να επανεξεταστεί στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης.

Στο δήμο Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, η Δημοτική Αστυνομία θα επιβάλει άμεσα πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ για τρίτη συνεχή παράβαση προβλέπεται η αναστολή της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης. Ο νέος κανονισμός περιορίζει επίσης την κατάχρηση των βεγγαλικών, καθώς απαγορεύει την καύση μετά τις 11 το βράδυ, ενώ επιτρέπει αποκλειστικά την χρήση αθόρυβων ή χαμηλού θορύβου βεγγαλικών τις υπόλοιπες ώρες. Στους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 3.000 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του δήμου Αλίμου όποιο κατάστημα της παραλιακής παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα λειτουργεί παράνομα και οι παραβάτες θα οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα