back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Γκιουλέκας: Η συνεδρίαση ενδεχομένως να γίνει κεκλεισμένων των θυρών για λόγους εθνικής ασφάλειας

Διαβάστε επίσης

«Την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 10 το πρωί ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την αποστολή ανθρωπιστικού αλλά και αμυντικού υλικού στην Ουκρανία» όπως ανέφερε  μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο ο   Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας.

«Με επιστολή του στον πρόεδρο Βουλής Κώστα Τασούλα ο υπουργός Άμυνας ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της και τα πολιτικά κόμματα για την αποστολή ανθρωπιστικού αλλά και αμυντικού υλικού στη δοκιμαζόμενη από τη ρωσική εισβολή Ουκρανία. Η ενημέρωση  θα γίνει την Τετάρτη το πρωί»  σημείωσε ο κ. Γκιουλέκας, ο οποίος είπε ότι «λόγω της ευαισθησίας του θέματος η συνεδρίαση ενδεχομένως να γίνει κεκλεισμένων των θυρών για λόγους εθνικής ασφάλειας». 
Σχετικά με τις αναφορές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι ενημερώνονται  από ξένους αξιωματούχους για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, ο κ. Γκιουλέκας τόνισε μεταξύ άλλων:  «Κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να περάσει  ένα ασαφές κλίμα. Κανένας ξένος δεν ενημέρωσε. Η Ελλάδα ενημερώνει τόσο πολύ και τόσο καλά τουλάχιστον τους εκπροσώπους των κομμάτων. Η επιτροπή Άμυνας και εξωτερικών έχει συνεδριάσει πάνω από 100 φορές τα τελευταία τρία χρόνια».
 

Αναφορικά με τις  κατηγορίες ότι  αποδυναμώνεται η αμυντική δυνατότητα της χώρας μας ανέφερε: «Η Ελλάδα στέλνει  αμυντικό υλικό στην Ουκρανία και αυτό το κάνει γιατί είναι στον πυρήνα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και επίσης σε κάθε περίπτωση όλα αυτά όχι μόνο δεν αποδυναμώνουν την άμυνα αλλά αντίθετα την ενδυναμώνουν. Όταν μιλάμε λοιπόν μιλάμε για την ασφάλεια της χώρας δεν μπορούμε να πετάμε πυροτεχνήματα στον αέρα με την έννοια των φημών».

Για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις εκτίμησε ότι θα συνεχιστούν ενώ για τη στάση που θα ακολουθήσει η χώρα μας απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις τόνισε ότι  η «δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε με βάση το τι κάνει η Τουρκία.  Πολλοί αξιωματικοί της Τουρκίας παροτρύνουν τον Ερντογάν να κάνει και πόλεμο εάν χρειαστεί.  Η Τουρκία ανεβάζει όλο αυτό το επίπεδο των προκλήσεων και θα συνεχίσει να το κάνει για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι πως η Τουρκία σπαράσσεται εσωτερικά  από μια οικονομία που δεν μπορεί να ελέγξει ο Ερντογάν, ο οποίος βλέπει τη  δημοφιλία του  να  υποχωρεί. Έτσι  τροφοδοτεί το εθνικιστικό μέτωπο ανοίγοντας έναν άλλο πόλεμο – των δηλώσεων και προκλήσεων – στην Ελλάδα».
Η στάση της Ελλάδας, υπογράμμισε, είναι ξεκάθαρη.
«Στρατιωτικά- αθόρυβα πολλές φορές- θωρακίζουμε την άμυνά μας. Εκτός όμως από στρατιωτικά θωρακιζόμαστε και διπλωματικά. Οι συμφωνίες που έχουμε κάνει με άλλες χώρες κατατείνουν στο να μπορέσει η Ελλάδα να αυξάνει την ισχύ της. Ο Έλληνας πολίτης και είναι και μπορεί να αισθάνεται πολύ ασφαλής σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γκιουλέκας.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα