Επιστήμονες αναδημιουργούν το αγαπημένο άρωμα της Κλεοπάτρας. Συνδύασαν μύρο με ελαιόλαδο, κανέλα και άλλα συστατικά, μέχρι να φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με τη βοήθεια των δεδομένων από μια δεκαετή ανασκαφή στην πόλη Θμούιδα της Αιγύπτου. Το μύρο θεωρείται πως ήταν η βάση του αρώματος που προοριζόταν για την τελευταία βασίλισσα της Αιγύπτου. Έρευνα πάντως έδειξε ότι ο προσδιορισμός των συστατικών που αποτελούσαν τα πραγματικά αρχαία αρώματα δεν είναι τόσο εύκολος όσο φαίνεται.
Οι ερευνητές περιγράφουν πώς χρησιμοποίησαν τόσο τις κλασικές πηγές όσο και την πολύ σύγχρονη τεχνική της παλαιοβοτανικής για να ταυτοποιήσουν και να αναδημιουργήσουν ένα άρωμα εξαιρετικά ευχάριστο, με μια πικάντικη βασική νότα από φρεσκοτριμμένο μύρο και κανέλα συνοδευόμενο από γλυκύτητα.
Ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν είναι σαφές αν οι σωζόμενες ρωμαϊκές και ελληνικές περιγραφές του αρώματος είναι ακριβώς ίδιες με την αιγυπτιακή συνταγή. Ακόμη και στις αιγυπτιακές περιγραφές για άλλα αρώματα, ορισμένα από τα ακριβή συστατικά δεν είναι σαφή.