back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Αυστηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Άγκυρα, σε συνέδριο για την Υγεία. “Η Ελλάδα έχει αποδείξει ιστορικά ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, τόνισε, αποδίδοντας την επιθετική τουρκική ρητορική στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στη χώρα. Σημείωσε, παράλληλα, ότι είναι υποχρέωση της χώρας μας να εγείρει την τουρκική προκλητικότητα στα διεθνή φόρα και να αναζητεί τη στήριξη των συμμάχων μας.

Νέες προκλήσεις, την ίδια ώρα, από τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Είπε ότι “εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις, θα συζητηθεί η κυριαρχία των ελληνικών νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς”, ενώ πρόσθεσε ότι οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας. Παραλήρημα και από τον Πρόεδρο του συγκυβερνώντος Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Χαρακτήρισε τον Έλληνα Πρωθυπουργό “όργανο των ξένων δυνάμεων”, “σαν τους παππούδες του”, όπως είπε χαρακτηριστικά, και υποστήριξε ότι “κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης”. Ανέφερε, επίσης, ότι “η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά”. “Απειλές πολέμου δεν έχουν θέση στο λεξιλόγιο και την πραγματικότητα του 21ου αιώνα”, τόνισε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, από το Μαυροβούνιο.

“Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ατύχημα από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. “Πρώτη φορά έχουμε αυτή την ένταση με τους συμμάχους μας να λένε Βρείτε τα. Αν κάτι συμβεί ο μη γένοιτο, θα είμαστε μόνοι μας”, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ακυρώνει η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ, τις επισκέψεις της την Πέμπτη και την Παρασκευή σε Αθήνα και Άγκυρα, καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Διέκοψε, μάλιστα, την επίσκεψή της στο Πακιστάν. Όπως σημειώνεται, υπήρχε θετικό κρούσμα στο οικογενειακό της περιβάλλον το Σαββατοκύριακο, με το οποίο, όμως, η υπουργός ήρθε σε ελάχιστη επαφή και υποβαλλόταν συνεχώς σε τεστ.

“Έχω πει ότι θα εξαντληθεί η τετραετία γιατί αυτό πιστεύω ότι ορίζει η θεσμική τάξη”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάντως, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, εκτίμησε ότι, παρά τις διαψεύσεις, ο Πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, καθώς εκεί θα τον οδηγήσουν τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι πολιτικές του.

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αναλόγως με τη διάρκεια του προβλήματος, να ληφθούν λελογισμένα κάποια μέτρα. Μιλώντας για την πανδημία, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τελειώσει ακόμη κι ότι είναι πολύ πιθανό από το φθινόπωρο να βρεθούμε αντιμέτωποι με κάποιου είδους νέο “κύμα”. Όπως, πάντως, διευκρίνισε, τα μέτρα δεν θα είναι οριζόντια, αλλά θα εστιάζονται στους πιο ευάλωτους.

Δεκαεννέα ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο – 120 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – 5.610 τα νέα κρούσματα, 679 οι επαναλοιμώξεις.

Ισχυρή ανάπτυξη της τάξης του 7% παρουσίασε η οικονομία το α’ τρίμηνο φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ενώ σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο πέρυσι καταγράφηκε άνοδος του ΑΕΠ κατά 2,3%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ισχυρή η δυναμική της ελληνικής οικονομίας παρά τις εντεινόμενες πιέσεις, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

“Κοινός μας στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να φύγει κανένας αστυνομικός από τα ΑΤ του δήμου Αθηναίων για τουριστικούς προορισμούς, ότι το φθινόπωρο οι 700 νέοι αστυνομικοί θα κατανεμηθούν όλοι στα πλαίσια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, κι ότι την 1η Ιουλίου οι 185 ειδικοί φρουροί που μπαίνουν στα Πανεπιστήμια, διατίθενται στα ΑΤ του Δήμου Αθηναίων για την δύσκολη περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου. Επίσης, οι αστυνομικές δυνάμεις που απελευθερώνονται από την μεταφορά των δικογράφων αφοσιώνονται και αυτοί στα θέματα ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι τα ουκρανικά λιμάνια του Μπερντιάνσκ και της Μαριούπολης, τα οποία έχουν καταλάβει ρωσικές δυνάμεις, έχουν εκκαθαριστεί από νάρκες και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν και πάλι τις αποστολές φορτίων σιτηρών.

Απόφαση του ΕΦΚΑ με την οποία δικαιώνεται συνταξιούχος που λάμβανε σύνταξη μειωμένη κατά 744 ευρώ εξαιτίας λανθασμένου επανυπολογισμού έδωσαν στη δημοσιότητα οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, ενώ επιμένουν στο αίτημα τους για επανεξέταση περίπου 600.000 περιπτώσεων.

Σε αποποίηση της κληρονομιάς του πατέρα του, Γιώργου Τράγκα, προχώρησε ο γιος του, Φρέντυ, δηλώνοντας, παράλληλα, ότι αφενός δεν είχε καμία απολύτως γνώση ή ανάμειξη στις δραστηριότητες του πατέρα του και αφετέρου ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν μέσα σε ένα σουπερμάρκετ στην γερμανική πόλη Σβάλνστατ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την καθιέρωση ενιαίου φορτιστή για όλα τα smartphones και φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, ως το φθινόπωρο του 2024.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: ιδανικό ξεκίνημα για την Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά του Νότιγχαμ πριν από λίγο. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Και o καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο, στην Αττική, οπότε κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα