back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Νέο μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την τουρκική πλευρά να μη μεταφέρει τη ρητορική της έντασης στο πεδίο, όπως είπε.

“Η Ελλάδα έχει αποδείξει ιστορικά ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδίδοντας την επιθετική τουρκική ρητορική, στην εσωτερική πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Σημείωσε, παράλληλα, ότι είναι υποχρέωση της χώρας μας να αναφέρει την τουρκική προκλητικότητα στα διεθνή φόρα και να αναζητεί τη στήριξη των συμμάχων μας.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, απορρίπτει το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας όσον αφορά στη «διασύνδεση της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών και των παρακείμενων νήσων του Αιγαίου με την δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης των νησιών αυτών».

Οι δύο επιστολές της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ υπογραμμίζουν με νομικά επιχειρήματα, ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς δεν στέκουν νομικά, έχουν καθαρά αναθεωρητικά κίνητρα και τροφοδοτούν περαιτέρω την αστάθεια που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της», επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.

Η Αθήνα μέσω αυτών των διαρροών σχολιάζει τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος έθεσε εκ νέου υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου. Σε κοινές δηλώσεις με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι «αν η Ελλάδα δεν σταματήσει τις παραβιάσεις», τότε θα συζητηθεί το καθεστώς κυριαρχίας των νησιών, «το οποίο είναι αμφισβητούμενο». Μάλιστα κατηγόρησε την Ελλάδα για «σύνδρομο κατωτερότητας».

“Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ατύχημα από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. “Πρώτη φορά έχουμε αυτή την ένταση με τους συμμάχους μας να λένε Βρείτε τα. Αν κάτι συμβεί ο μη γένοιτο, θα είμαστε μόνοι μας”, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Με 448 ψήφους υπέρ, 67 κατά και 107 αποχές υπερψηφίστηκε έκθεση από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία παγώνει εκ νέου την επανέναρξη των ενταξιακών διαδικασιών της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, σε 14 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησε η τουρκική πολεμική αεροπορία. Τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν και σε 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

5610 νέα κρούσματα, 19 θανάτους και 120 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Έξι δράσεις περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Εγγύηση για το παιδί», στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται αυτή την ώρα ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συζητήσεις με ευρωπαϊκές χώρες με στόχο τον περιορισμό των εσόδων που μπορεί να αποκομίσει η Ρωσία από την πώληση πετρελαίου, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν. Όπως είπε στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας, Αμερικανοί αξιωματούχοι επιθυμούν να διατηρήσουν τη ροή του ρωσικού πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά ,για να συγκρατήσουν τις τιμές και να αποφύγουν ,μια άνοδο που θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Γεωργίας της Βρετανίας Βικτόρια Πρέντις ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τις καταγγελίες ότι η Ρωσία κλέβει σιτηρά από την Ουκρανία με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν σε επίπεδα ρεκόρ, οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων. Τους ισχυρισμούς αρνείται η Ρωσία.

Αύριο, η νέα δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ως προς το ουσιαστικό θέμα της αναγνώρισης ελαφρυντικών ή όχι.

Πρεμιέρα σήμερα των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα “Πρόσοψη” το οποίο προβλέπει την επιδότηση των ιδιοκτητών ακινήτων της Αθήνας, προκειμένου να αποκαταστήσουν, να συντηρήσουν και να αναβαθμίσουν αισθητικά τις προσόψεις των κτηρίων τους. Επίσης, επιδοτεί τη φύτευση θάμνων και δέντρων σε προκήπια και άλλους κοινόχρηστους χώρους της πρόσοψης.

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας στο www.athina984.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική . Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα