back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Επίθεση στο ευρωκοινοβούλιο εξαπέλυσε η Τουρκία μετά την έκθεση για την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας που υπερψηφίστηκε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία. Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «ρηχή και χωρίς διορατικότητα προσέγγιση» και κατηγορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για «μεροληπτικές και μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις». Μεταξύ άλλων τονίζει ότι οι αβάσιμες απόψεις στην έκθεση περί δημοκρατίας, κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τη χώρα μας και οι στενόμυαλες προσπάθειες ενός ή δύο μελών της ΕΕ για το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό δεν μας ωφελούν» .

Νωρίτερα διπλωματικές πηγές απάντησαν στην προκλητική ρητορική της Τουρκίας, αναφορικά με το ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών. Η Ελλάδα απορρίπτει το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας όσον αφορά στη «διασύνδεση της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών και των παρακείμενων νήσων του Αιγαίου με την δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης τους» τονίζουν διπλωματικές πηγές και προσθέτουν ότι η ελληνική πλευρά έχει αποστείλει δύο επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με τις οποίες απορρίπτει το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ιστορικά ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα»,, ενώ απέδωσε την επιθετική τουρκική ρητορική στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στη χώρα. «Εύχομαι και ελπίζω και ενθαρρύνω ανοικτά την Τουρκία αυτή η ρητορική να μην εκφραστεί στο πεδίο. Δεν χρειάζονται πρόσθετες εστίες αναταραχής εντός της συμμαχίας» πρόσθεσε ο κ Μητσοτάκης.

Η εικόνα δεν είναι καθόλου ευχάριστη, καθώς κλιμακώνεται η ένταση, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον Τούρκο Πρόεδρο, έκανε λόγο για «αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής και προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε «επικίνδυνες ατραπούς» γιατί παρά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, οι σύμμαχοι επιμένουν στη λογική “βρείτε τα”.

Σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε 14 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Παράλληλα τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν και σε 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δυσκολεύονται να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ αλλά οι δυνάμεις της Μόσχας δεν ελέγχουν την πόλη, δήλωσε απόψε ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ.

Ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συνεχώς το Λισίτσανσκ, τη «δίδυμη πόλη» του Σεβεροντονέτσκ, όπου τουλάχιστον 800 άμαχοι έχουν καταφύγει σε ένα εργοστάσιο χημικών.

Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία έφτασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αύριο θα συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογο του τη δημιουργία θαλάσσιων διαδρόμων για τη διευκόλυνση των εξαγωγών σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία έχει μπλοκάρει τις περισσότερες εξαγωγές της χώρας μέσω της Μαύρης Θάλασσας, εκτοξεύοντας τις τιμές και εγείροντας σοβαρούς κινδύνους λιμού ιδιαίτερα στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

5610 κρούσματα, 19 θανάτους και 120 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Με την κατηγορία της φοροδιαφυγής συνελήφθη απόψε ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας. Αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ έχει το πρόγραμμα «Πρόσοψη», του δήμου Αθηναίων για την επισκευή -συντήρηση προσόψεων κτιρίων της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων το 54% των κτιρίων έχει κατασκευαστεί πριν από το 1970, ενώ ειδικά στο κέντρο της πόλης έξι στα δέκα κτίρια έχουν ανεγερθεί πριν το 1960. Η υποβολή των αιτήσεων που ξεκίνησε σήμερα θα ολοκληρωθεί με την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Στα δυτικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα