back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Ασπρόπυργο

Διαβάστε επίσης

Σε ύφεση είναι η φωτιά σε εργοστάσιο με πλαστικά επί της οδού Αγίας Σοφίας στον Ασπρόπυργο.

Η Αγία Σοφίας έχει κλείσει στο ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω. Επιτόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Στις 11 το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 με προειδοποίηση για τους καπνούς. Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά ακόμη στο Φάληρο και στη Γλυφάδα. «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπρόπυργου Αττικής. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών», αναφέρει.

Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, η φωτιά επεκτάθηκε και σε άλλο κτίριο εντός του χώρου του εργοστασίου. Ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν προχώρησε παραπέρα.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών για να σβήσουν τη φωτιά και να μην επιτρέψουν την εξάπλωσή της.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι, τόσο επειδή φοβούνται να μην επεκταθεί η φωτιά, αλλά και για τους επικίνδυνους καπνούς που «πνίγουν» όλη την περιοχή.

Η νύχτα μέρα έχει γίνει από τις φλόγες, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν κάνει την κατάσταση αποπνικτική.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος επισημαίνει: «Μεγάλη πυρκαγιά αυτήν την ώρα σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμουμε με υδροφόρες το έργο της Πυροσβεστικής και έχω ενημερώσει τους αρμόδιους και όμορους εμπλεκόμενους φορείς.
Λόγω της πυρκαγιάς, καλό θα ήταν συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα που βρίσκονται στη ευρύτερη περιοχή να προσέξουν ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών τους σε ανάλογες περιστάσεις
».

Ενίσχυση από τον δήμο Ελευσίνας

Ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει ότι: «Υδροφόρα του Δήμου μας κατευθύνεται αυτήν τη στιγμή στον Ασπρόπυργο, να συνδράμει τα Πυροσβεστικά οχήματα, σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο.

Για ακόμη μια φορά, οι εργαζόμενοι και τα μέσα του Δήμου μας, στην πρώτη γραμμή. Ευχή όλων μας, η πυρκαγιά να σβήσει γρήγορα και να μην ξαναδούμε αυτές τις εικόνες».

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα