back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολλανδία: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Πέτερ Ντε Βρις

Διαβάστε επίσης

Η δίκη των δύο υπόπτων, οι οποίοι εμπλέκονται στην δολοφονία του γνωστού Ολλανδού δημοσιογράφου Πέτερ Ντε Βρις, ξεκίνησε σήμερα και σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι, οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν πιθανόν ισόβια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντε Βρις δέχτηκε πυροβολισμούς τον περασμένο Ιούλιο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Άμστερνταμ.

Η δολοφονία του προκάλεσε κύμα οργής και θλίψης σε εθνικό επίπεδο και ήγειρε ανησυχίες για την δυνατότητα που έχουν μέλη του υποκόσμου να εξοντώσουν ένα προβεβλημένο δημόσιο πρόσωπο, το οποίο θεωρούν απειλή.

Ο 64χρονος Ντε Βρις, ένα διάσημο τηλεοπτικό πρόσωπο, ήταν γνωστός για τις εκπομπές του, στις οποίες συχνά συνεργαζόταν με τις οικογένειες θυμάτων ανεξιχνίαστων εγκλημάτων, τα οποία και προσπαθούσε να διαλευκάνει.

Είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του στο παρελθόν, αλλά είχε αρνηθεί την παροχή προστασίας.

Οι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση είπαν σήμερα ότι ο 22χρονος Ολλανδός και ένας 36χρονος Πολωνός αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και παράνομη κατοχή όπλων.

Οι δύο ύποπτοι είχαν συλληφθεί λίγες ώρες μετά την επίθεση εις βάρος του δημοσιογράφου σε έναν αυτοκινητόδρομο της χώρας μέσα στο όχημα που φέρεται να χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το όπλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την δολοφονία του Ντε Βρις βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο Όλλανδός ύποπτος, ο Ντελάνο Γκέρμαν, είπε στους δικαστές ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις κατηγορίες. Ο δεύτερος ύποπτος, ο Καμίλ Έγκιερτ, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν είχε συμμετοχή στην δολοφονία.

«Ο ρόλος μου στην όλη υπόθεση ήταν μόνο αυτός του οδηγού. Δεν γνώριζα τίποτα για την δολοφονία και δεν σκότωσα κανέναν», είπε στους δικαστές.

Η έναρξη της δίκης σήμερα αφορά μόνο τους δράστες της δολοφονίας, ενώ μια έρευνα για το ποιος τη διέταξε βρίσκεται σε εξέλιξη, είπαν οι εισαγγελείς.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα