back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα στην Αττική – Άυξηση στην Κρήτη

Διαβάστε επίσης

Στα ίδια επίπεδα παρέμεινε το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα της Αττικής, ενώ αντίθετα στην Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο παρατηρείται σημαντική αύξηση.

Στην ανάλυση του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού την εβδομάδα από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ και περιλαμβάνεται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Οργανισμού, αναφέρονται τα εξής:

Παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 23 έως 29 Μαΐου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε 6 από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, αυξητικές τάσεις σε 4 περιοχές και σταθεροποιητικές τάσεις σε 2 από τις 12 περιοχές και του ΕΔΕΛ.

Οι πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και στον Βόλο, ήταν οριακές και κυμάνθηκαν από -12% στην Ξάνθη έως -29% στον Βόλο.

Καθαρά αυξητική ήταν η τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο (+225%) και στα Χανιά (+66%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στον Άγιο Νικόλαο (+29%) και στην Κέρκυρα (+13%).

Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερό στα Ιωάννινα (+5%) και στην Αττική (0%).

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα