back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Ίμβρο η Ζέττα Μακρή

Διαβάστε επίσης

Την Ίμβρο και τα ομογενειακά σχολεία του νησιού επισκέφθηκε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, πραγματοποιώντας την πρώτη παρουσία Υπουργού Παιδείας στο νησί.

Η κ. Μακρή επισκέφθηκε το Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο στα Αγρίδια, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015 και έχει, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, 37 μαθητές. Επόμενος σταθμός της Υφυπουργού Παιδείας ήταν το Ελληνικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Ίμβρου, όπου μαθήτριες και μαθητές υποδέχτηκαν την κ. Μακρή, έχοντας ετοιμάσει για το καλωσόρισμα μια συγκινητική εκδήλωση με τραγούδια και χορούς. Το ελληνικό σχολείο στους Αγίους Θεοδώρους, γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με 3 μαθητές και, κατά το τρέχον σχολικό έτος, έχει 21 παιδιά, τα 5 στο νηπιαγωγείο και τα 16 στις τέσσερις τάξεις του Δημοτικού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο νηπιαγωγείο και Δημοτικό Ίμβρου η κ. Μακρή πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και άκουσε από τους γονείς τις ανάγκες που εκείνοι διαπιστώνουν και τις προσδοκίες τους για την ελληνική εκπαίδευση των παιδιών τους, ενώ στο Γυμνάσιο και το Λύκειο οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν την υφυπουργό Παιδείας για σημαντικά θέματα που απασχολούν την ομογενειακή εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που ψηφίστηκε στις 28 Ιουλίου 2020, όπου προβλέπεται ότι: «Τα πιστοποιητικά σπουδών που χορηγούνται στους µαθητές ελληνικής υπηκοότητας από τα οµογενειακά σχολεία Κωνσταντινούπολης και το Ελληνικό Γυµνάσιο-Λύκειο Ίµβρου, από την έναρξη λειτουργίας τους µε τα οποία βεβαιώνεται η περάτωση σπουδών σε αυτά, είναι ισότιµα προς τα απολυτήρια Γυµνασίου και Λυκείου της ηµεδαπής». Ωστόσο, τονίστηκε και η ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης και λήψης του απολυτηρίου και για τους επισκέπτες μαθητές μέσω της διαδικασίας που θα ορίσει το ελληνικό υπουργείο Παιδείας.

Κατά την παραμονή της στην Ίμβρο, η κ. Μακρή συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο, όπου αντάλλαξαν θερμά λόγια και επωφελείς απόψεις για την συνέχεια της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, μέσω της καλλιέργειας της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού.

Ισίδωρος Ρούσσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα