back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θ. Ψαρόπουλος: Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Διαβάστε επίσης

Έκκληση για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Πυροσβεστικής, απηύθυνε μέσω του Αθήνα 984, ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θανάσης Ψαρόπουλος.

«Να γίνουν άμεσα προσλήψεις, έχει αποδεκατιστεί το πολύπαθο Πυροσβεστικό Σώμα. Δεκατρείς χιλιάδες πυροσβέστες επιχειρούν όπου χρειαστεί, αλλά στην πλειονότητά τους είναι άνω των 45 ετών και καταπονημένοι από τις συνεχείς μετακινήσεις σε όλη τη χώρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πύρινα μέτωπα. Πρόσφατα, προσλήφθηκαν 500 πυροσβέστες, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 550» είπε στον Γιώργο Αποστολίδη.

Αναφερόμενος στην εσωτερική διάρθρωση του Σώματος έκανε λόγο για εργαζόμενους διαφορετικών κατηγοριών και ταχυτήτων. Με γερασμένο εξοπλισμό και κουρασμένα οχήματα, που τους δυσκολεύουν στην επιτέλεση του έργου τους.

«Εθελοντές, συμβασιούχοι, όπως και μόνιμοι, εργαζόμαστε εντατικά από 1ης Μαΐου  έως 31 Οκτωβρίου. Μετά υπάρχει το Ταμείο Ανεργίας, αλλά δεν παίρνουν όλοι το επίδομα για 6 μήνες. Πιο συχνά, εγκρίνεται η χορήγησή του για ένα τρίμηνο. Που θα αποταθούμε όμως για εργασία σε αυτό το διάστημα ώστε να έχουμε ένα εισόδημα; Ποιος άραγε θα προσλάβει κάποιον για ένα 6μηνο και δη τον χειμώνα;…

…. Μια ημέρα υπηρεσίας ξεκινά από την Αθήνα, όμως μπορεί να πρέπει  να βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη. Ριχνόμαστε στη μάχη με τις φλόγες δύο ή τρείς ημέρες, επιστρέφουμε στη βάση για να ξαναφύγουμε, μόλις χρειαστεί» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, περιγράφοντας τις ανάγκες και τη σκληρή καθημερινότητα των ανθρώπων του κλάδου που προσφέρουν εργαζόμενοι μέσα σε τοξικά αέρια και εφοδιασμένοι με έναν πεπαλαιωμένο εξοπλισμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα