back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χειροπέδες σε 15χρονο και 17χρονο που λήστευαν ανήλικους

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 7 Ιουνίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ένας 15χρονος και ένας 17χρονος, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Παράλληλα, ο 17χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την προανακριτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει δύο ληστείες. Η πρώτη ήταν σε βάρος ανήλικου στο Παγκράτι, τον οποίο με χρήση σωματικής βίας τραυμάτισαν και αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, ενώ η δεύτερη σε βάρος επτά ανήλικων στον Βύρωνα, τους οποίους ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και πήραν τα κινητά τηλέφωνά τους.

Παράλληλα, οι δύο συλληφθέντες εμπλέκονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, και σε ληστεία σε βάρος δύο ανήλικων, που διαπράχθηκε στην πλατεία Πλυτά, στο Παγκράτι, για την οποία είχε συλληφθεί 16χρονος αλλοδαπός.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 17χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Έξι σουγιάδες, 5 μαχαίρια, λεπίδα, τσεκούρι, πτυσσόμενη ράβδος, σιδερογροθιά, 4 θραύστες κρυστάλλων, κουκούλα, ζεύγος γαντιών με κοκάλινη επένδυση, συσκευασία με κάνναβη και το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.

Όσον αφορά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 15χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συσκευασία με κωδεΐνη και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα