back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας: Πως θα απο-επενδύσει το ΤΧΣ από τις τράπεζες

Διαβάστε επίσης

Για αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που αποτέλεσε αντικείμενο συστηματικής διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και έχει την θετική γνώμη της ΕΚΤ έκανε λόγο ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην επιτροπή για το νομοσχέδιο που αφορά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα το Ταμείο θα κληθεί, εντός αμέσου χρονικού διαστήματος, να δρομολογήσει την απο-επένδυσή του από τις τράπεζες, στις οποίες σήμερα διατηρεί συμμετοχή.

Όπως είπε ο υπουργός, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή Κυβέρνηση δρομολογεί, με συνέπεια, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, σημαντικές και συντομευμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με εκσυγχρονιστικό πρόσημο, που αποσκοπούν μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα, στη βελτίωση του πλαισίου δράσης και την ενίσχυση των εργαλείων της χώρας στις συναλλαγές με τις διεθνείς χρηματαγορές, καθώς και στην στην υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων για την πράσινη οικονομία, την ενέργεια και την ψηφιοποίηση.

Newsroom Aθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα