back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Την ενόχληση του για τη διαρροή πληροφοριών από στρατιωτικά στελέχη εξέφρασε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την δευτερολογία του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Με αφορμή δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, που αναφερόταν με αναλυτικά στοιχεία στα όπλα που έστειλε η χώρα στην Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι «θα εγείρει θέμα στους αρχηγούς των επιτελείων». Παρομοίασε μάλιστα το σύστημα πληροφοριών με ελβετικό τυρί, στέλνοντας μήνυμα ότι όσοι ασχολούνται με την άμυνα πρέπει να έχουν τη δέουσα υπευθυνότητα, ώστε να μην είναι κάποια πληροφορία προσβάσιμη στον οποιονδήποτε.

Για τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης, ως συνέπεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προειδοποίησε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – περίπου 275 εκ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διατρέχουν κίνδυνο, υπογράμμισε.

Από την Άγκυρα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ , μετά τη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι μπλοκάρεται μόνο λιγότερο από το 1% της παγκόσμιας παραγωγής σιταριού και άλλων δημητριακών και επομένως σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την επισιτιστική κρίση. Πρόσθεσε πάντως , ότι εκτιμά «τις προσπάθειες των Τούρκων φίλων» να ξεμπλοκάρουν τις εξαγωγές. Αν η Ουκρανία είναι έτοιμη για την αποναρκοθέτηση στα λιμάνια της περιοχής, τότε το ζήτημα σχετικά με τα φορτία σιτηρών θα επιλυθεί, πρόσθεσε.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της, αρνείται να αποναρκοθετήσει το λιμάνι της Οδησσού, υπό τον φόβο επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων. “Πρέπει να γίνει το παν προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, ιδίως δια θαλάσσης”, συμφώνησαν, στο μεταξύ, Σολτς – Ζελένσκι, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

«Η Ρωσία λέει ότι θέλει να αποφύγει τον λιμό των σιτηρών, αλλά κλέβει τα αποθέματα σιτηρών στα κατεχόμενα εδάφη». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ράντα, του ουκρανικού κοινοβουλίου, Ρουσλάν Στεφαντσούκ, στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συνεχίζει την κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς αύριο θα μεταβεί μαζί με τον Μελβέτ Μπαχτσελί στη Σμύρνη προκειμένου να παρακολουθήσουν τουρκική άσκηση στο Αιγαίο.

Επιβράδυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας στο 2,8% φέτος και 2,5% το 2023 προβλέπει ο ΟΟΣΑ. Ο πληθωρισμός φέτος θα κυμανθεί στο 8,8% για να υποχωρήσει στο 3,4% του χρόνου.

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Ρόδο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. “Καταλαβαίνω”, είπε μεταξύ άλλων, “ότι δεν θα ολοκληρωθεί η τετραετία διότι ο κ. Μητσοτάκης έχει, από ότι φαίνεται, αποφασίσει να αποδράσει πριν έρθει ο χειμώνας και υποστεί τις συνέπειες μιας καταστροφικής πολιτικής για την οποία ο ίδιος ευθύνεται”.

“Η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε ένα σπιράλ ανατιμήσεων”, τόνισε στη Βουλή, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι αντί να προβλέπει και να προλαμβάνει τα προβλήματα, τρέχει διαρκώς από πίσω τους.

Στο στάδιο της τελικής προετοιμασίας η πρωτοβουλία της άμεσης επέκτασης του ωραρίου των παιδικών σταθμών και δημοτικών σχολείων έως τις 6:00 το απόγευμα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε Συνέδριο για το δημογραφικό. Δρομολογείται, την ίδια ώρα, όπως είπε, η στελέχωση των μονάδων υγείας της περιφέρειας και κυρίως των νησιών από γυναικολόγους και παιδιάτρους.

Μια νεκρή δασκάλα και τουλάχιστον οκτώ σοβαρά τραυματισμένοι, από το αυτοκίνητο που παρέσυρε πεζούς σε κεντρικό δρόμο του δυτικού Βερολίνου. Ο δράστης συνελήφθη και ταυτοποιήθηκε σύμφωνα με τις Αρχές. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Στα 9 τα πιθανά κρούσματα οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά στη χώρα μας, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 4 κρούσματα.

Δεκατρείς οι ασθενείς που κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Περίπου το ένα τέταρτο των προβλεπόμενων πτήσεων για αύριο, Πέμπτη, το πρωί στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού ακυρώθηκε εξαιτίας απεργίας του προσωπικού του αεροδρομίου που ζητεί αύξηση των μισθών, σύμφωνα με τον όμιλο “Αεροδρόμια του Παρισιού” (ADP).

Οι βραβευμένες ελληνικές μικρού μήκους ταινίες από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και τις Νύχτες Πρεμιέρας, προβάλλονται διαδικτυακά και δωρεάν από το Ίδρυμα Ωνάση. Λεπτομέρειες θα μας πει η Βάσια Μπακετέα

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα