back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εξωτερικών.

«Είναι λυπηρό η χώρα μας να βρίσκεται μέχρι σήμερα αντιμέτωπη με επίσημα διατυπωμένη απειλή πολέμου από την γείτονα και καθημερινή επιθετικότητα στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο της» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Λιθουανία.

Ο Νίκος Δένδιας από την Πρίστινα κάλεσε την Τουρκία να απέχει από έντονες εκφράσεις και προκλητικές δηλώσεις και να φροντίσει, όπως είπε, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι διμερείς σχέσεις να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών.

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας θα θέσει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 23 και 24 Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση και ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επικείμενη επίσκεψη την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος για την Διαδικασία Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αύριο ο Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί μαζί με τον Μελβέτ Μπαχτσελί στη Σμύρνη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τουρκική άσκηση στο Αιγαίο, μετά τη σειρά εμπρηστικών τοποθετήσεων από ανώτατους αξιωματούχους της Άγκυρας, περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Μήνυμα στην Άγκυρα ότι η κλιμάκωση της έντασης δεν «ωφελεί κανέναν» έστειλε από τη Σύμη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. « Η κλιμάκωση της ρητορικής της έντασης και της αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών είναι αδιέξοδη και ανώφελη. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα θα υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Και σε αυτό είναι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Τη σφοδρή αντίδραση της Ουκρανίας προκάλεσε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία υπερασπίστηκε χθες την πολιτική της προσέγγισης με τη Ρωσία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του περιοδικού Der Spiegel η Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη τόσο για τις Συμφωνίες του Μινσκ, όσο και για τον αποκλεισμό της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ, και ταυτόχρονα απέρριψε την υπόθεση ότι η ίδια άσκησε πολιτική κατευνασμού έναντι του Πούτιν.

Το Κίεβο πάντως δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε η πρώην καγκελάριος. Σήμερα ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, την κατηγόρησε ότι στήριξε την κατασκευή του αμφιλεγόμενου αγωγού Nord Stream 2 ,που θα μετέφερε το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μέσω της Γερμανίας.

Παράλληλα, το Κίεβο απορρίπτει τις δεσμεύσεις της Μόσχας ότι δεν θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση, εάν η Ουκρανία επιτρέψει την επανέναρξη εξαγωγών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, εκφράζοντας την ανησυχία ότι θα γίνει πιο ευάλωτη σε θαλάσσιες επιθέσεις.

Νωρίτερα, τη στήριξη της Ρωσίας και της Τουρκίας στη διάνοιξη θαλάσσιων διαδρόμων στη Μαύρη Θάλασσα, προκειμένου να επανεκκινήσει η εξαγωγή των περίπου 22 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια στις παγκόσμιες αγορές εξέφρασαν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα.

Οι αρνητικές συνέπειες που έχει προκαλέσει στον κόσμο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επιδεινώνονται, επηρεάζοντας 1,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, παρουσιάζοντας τη δεύτερη έκθεση του ΟΗΕ για τις διεθνείς επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Τις βασικές πτυχές του νέου ολοήμερου σχολείου παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο συνέδριο για το δημογραφικό ζήτημα. Μια «πρόγευση» για το σχέδιο για το ολοήμερο σχολείο είχε δώσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο προβλέπεται επέκταση του ολοήμερου σχολείου στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά, τα οποία θα λειτουργούν, πιλοτικά, έως τις πεντέμιση το απόγευμα, μιάμιση ώρα δηλαδή μετά τη λήξη του προγράμματος που ισχύει σήμερα.

Στην επιδημιολογική εικόνα του 24ωρου, 4496 νέα κρούσματα, 13 θανάτους και 115 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική Οδό κοντά στα διόδια της Παλλήνης.

Μηδαμινό προβάδισμα δίνει νέα δημοσκόπηση στην παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν έναντι της συμμαχίας του αριστερού Ζαν-Λικ Μελανσόν, ενόψει του α’ γύρου των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Ένα ακόμα επεισόδιο οπλοχρησίας με πρωταγωνίστρια μια 10χρονη σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Το κορίτσι πυροβόλησε και σκότωσε μια γυναίκα, επειδή τσακώθηκε με τη μητέρα της. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ορλάντο, πήρε το όπλο από το σακίδιο της μητέρας της , η οποία έχει επίσης συλληφθεί και κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται αύριο στην Αττική τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα