back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Πορτογαλία και όταν εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα μετέβη στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, όπου και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Οι πρώτες εξετάσεις επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ιών στους οποίους συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ δείγματα έχουν αποσταλεί και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για τη γονιδιωματική επιβεβαίωση του συγκεκριμένου ιού. Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός, τονίζει ο ΕΟΔΥ, καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη και το νόσημα χαρακτηρίζεται από μικρή σχετικά μεταδοτικότητα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί συνολικά 577 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 18 ευρωπαϊκές χώρες και 437 κρούσματα σε 10 χώρες εκτός Ευρώπης.

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εξωτερικών.

«Είναι λυπηρό η χώρα μας να βρίσκεται μέχρι σήμερα αντιμέτωπη με επίσημα διατυπωμένη απειλή πολέμου από την γείτονα και καθημερινή επιθετικότητα στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο της» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Λιθουανία.

Ο Νίκος Δένδιας από την Πρίστινα κάλεσε την Τουρκία να απέχει από έντονες εκφράσεις και προκλητικές δηλώσεις και να φροντίσει, όπως είπε, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι διμερείς σχέσεις να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών.

«Η κλιμάκωση της ρητορικής της έντασης και της αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών είναι αδιέξοδη και ανώφελη, τόνισε από τη Σύμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόσθεσε πως ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα θα υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Και σε αυτό είναι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι».

Σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού. «Είχαμε συμφωνήσει να μη βάλουμε τρίτους ανάμεσα μας και σε τρεις βδομάδες, πήγε στις ΗΠΑ και μίλησε εναντίον της Τουρκίας, εναντίον των συμφερόντων της, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατα τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Το επανέλαβε στο Νταβός, συνέχισε σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι υπέρ της πολιτικής με αξιοπρέπεια. Αναφέρθηκε εκ νέου στις αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα λέγοντας πως «δεν θα πιστέψω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας.

«Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην επισιτιστική ασφάλεια, την ενέργεια και τα χρηματοικονομικά είναι συστημικές, σοβαρές και επιταχυνόμενες», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, παρουσιάζοντας τη δεύτερη έκθεση του ΟΗΕ. Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού «94 χώρες, όπου ζουν περίπου 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι σοβαρά εκτεθειμένες σε τουλάχιστον μία διάσταση της κρίσης» – στην οικονομική, σε αυτήν της σίτισης ή της ενέργεια- «και χωρίς τη δυνατότητα να τις αντιμετωπίσουν».

Στο πεδίο των μαχών, η πόλη Σεβεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων, έχει περάσει «σε μεγάλο βαθμό» υπό τον έλεγχο της Μόσχας ενώ στο γειτονικό Λισίτσανσκ οι καταστροφές είναι «τεράστιες», δήλωσε απόψε ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ.

Ξεκινάει πιλοτικά το Σεπτέμβριο η επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 5 και μισή το απόγευμα σε επιλεγμένα σχολεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και της περιφέρειας. Το μέτρο παρουσίασε η Υπουργός Παιδείας τονίζοντας ότι στόχος είναι αφενός να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη εκπαίδευση και αφετέρου να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια και οι εργαζόμενοι γονείς.

4496 νέα κρούσματα, 13 θανάτους και 115 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τον εκτροχιασμό τραίνου, και την πρόσκρουση με εκσκαφέα, σε ερημική περιοχή του κεντρικού Ιράν. Για ανθρώπινο λάθος κάνουν λόγο οι αρχές.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 89-43 της Λάρισας στο ΟΑΚΑ, έκανε το 3-2 στις νίκες στη σειρά των ημιτελικών και προκρίθηκε στα τελικά των πλέι οφ της Μπάσκετ Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα