back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Λεχουρίτης: Κάλεσμα συμμετοχής στις συλλογικές αγωγές του ΙΝΚΑ για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και διεκδίκηση αποζημιώσεων

Διαβάστε επίσης

2022-06-08

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γιώργος Λεχουρίτης κάλεσε μέσω του Αθήνα 984 και άλλους καταναλωτές να μετέχουν στις συλλογικές αγωγές του ΙΝΚΑ κατά της ΔΕΗ, και των υπολοίπων 19 παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Εν αναμονή της καθορισμένης για τις 14 Ιουνίου σύσκεψης στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα γίνει αποδεκτή η εκδίκαση της πιλοτικής αγωγής με αίτημα την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, επανέλαβε την έκκλησή του για διεύρυνση της συμμετοχής στη διαδικασία ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Είναι αναγκαίο να μετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ώστε να καταργηθεί αυτή η παράνομη, καταχρηστική, ληστρική και άδικη ρήτρα, καθώς και οι χρεώσεις που αυτή συνεπάγεται. Έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα σε ανήμπορους, υπερήλικες και ΑμεΑ» τόνισε ο κ Λεχουρίτης στη συνομιλία του με τον Γιώργο Αποστολίδη.

Ταυτόχρονα με τις αγωγές που ζητούν κατάργηση της ρήτρας, αποζημιώσεις για καταβληθέντα ποσά και διακανονισμούς που ήδη κάνει η ΔΕΗ, το ΙΝΚΑ επιπροσθέτως θα καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην μπορεί να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ γνωστοποίησε μέσα από τον σταθμό της πόλης, προσωπικές παρεμβάσεις που χρειάστηκε να κάνει στον επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ κ Μάνο υπέρ οικογενειών σε Πάτρα και Μυτιλήνη με ανυπέρβλητα προβλήματα επιβίωσης.

σ.σ Για να μετάσχουν οι καταναλωτές ως ενάγοντες στη δικαστική διεκδίκηση μπορούν να απευθυνθούν στον ιστότοπο https://syllogiki-inka.gr .

Γ Λεχουρίτης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα