back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεραμέως: Από τον Σεπτέμβριο το 50% των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών θα λειτουργούν έως τις 17.30

Διαβάστε επίσης

Την επέκταση του ωραρίου έως τις 17.30 στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο συνέδριο για το δημογραφικό ζήτημα, λίγο μετά τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στο ίδιο συνέδριο.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι ήδη από τον προσεχή Σεπτέμβριο προβλέπεται επέκταση του ολοήμερου σχολείου στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά, τα οποία θα λειτουργούν, πιλοτικά, έως τις 17:30, μιάμιση ώρα δηλαδή μετά τη λήξη του προγράμματος που ισχύει σήμερα, καθώς το ολοήμερο σχολείο ολοκληρώνεται στις 16.00.

Όπως εξήγησε, η πιλοτική εφαρμογή του νέου ωραρίου θα αφορά επιλεγμένα σχολεία σε όλη την επικράτεια, δηλαδή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, ενώ υποστήριξε ότι θα χρειαστεί να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.

Μια «πρόγευση» για το σχέδιο για το ολοήμερο σχολείο είχε δώσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το ωράριο θα επεκταθεί. Κατά την ομιλία της, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε αρχικά ότι «το δημογραφικό είναι μια βραδυφλεγής βόμβα γιατί δεν τη βλέπουμε να πλησιάζει, όμως αν δει κανείς τα στοιχεία καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος».

Η υπουργός Παιδείας στάθηκε ιδιαίτερα στην πλευρά του δημογραφικού προβλήματος που αφορά τα σχολεία. «Για τους μαθητές μπορώ να πω, ενδεικτικά, το εξής: Τα τελευταία πέντε χρόνια υπάρχει μείωση στις εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού κατά 16,5% με 17%. Μιλάμε για ένα ορατό μέγεθος του φαινομένου και ένα φαινόμενο που έχει αίτια και φυσικά, δηλαδή την υπογεννητικότητα, αλλά και σχετίζεται με τα μεταναστευτικά ισοζύγια, που έχουν να κάνουν με το λεγόμενο brain drain και brain gain», υπογράμισε η κ. Κεραμέως.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα