back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κόντρα Βορίδη-Ζαχαριάδη στη Βουλή για τον τραπεζικό δανεισμό της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Το θέμα του τραπεζικού δανεισμού της ΝΔ, πυροδότησε οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή,μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη.

Αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή του για το θέμα των χρεών του κυβερνώντος κόμματος,ο κ.Ζαχαριάδης ανέφερε ότι «η ΝΔ είναι το πιο χρεοκοπημένο και το πιο φανταχτερό κόμμα ταυτόχρονα, καθώς ενώ κάθε χρόνο τα χρέη του αυξάνουν κατά 50 εκατ. ευρώ,διάγει πολυτελέστατο βίο διοργανώνοντας πανάκριβες καμπάνιες και συνέδρια».

Ο κ. Ζαχαριάδης, αφού είπε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερος μπαταχτσής από τη ΝΔ στο πολιτικό σύστημα,με τα χρέη της να έχουν εκτοξευτεί στα 381 εκατ.ευρώ το 2021 από 198 εκατ.ευρώ που ήταν το 2015», πρότεινε να αυξηθεί το ποσοστό που παρακρατείται από την κρατική επιχορήγηση για τη διαγραφή των χρεών της,καθώς και να υπάρξει παρακράτηση της βουλευτικής αποζημίωσης των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Απολύτως λαϊκιστικό, θεσμικά επικίνδυνο και αλυσιτελές,χαρακτήρισε το σύνολο των επιχειρημάτων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης,ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί το ποσοστό παρακράτησης της κρατικής επιχορήγησης, ούτε να κοπεί η βουλευτική αποζημίωση.

«Τι θέλετε,το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας να μη μπορεί να επιτελέσει τη θεσμική λειτουργία του, να μην έχει πολιτική δράση;», αναρωτήθηκε, χαρακτηρίζοντας ταπεινή αυτή την προσέγγιση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ουσιαστικά- όπως είπε- αγνοεί το Σύνταγμα,το οποίο προβλέπει την οικονομική στήριξη των κομμάτων, ώστε να μην έχουν εξαρτήσεις και σχέσεις που τα δεσμεύουν.

Αν και όπως είπε «το υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι ούτε Τράπεζα, ούτε
κόμμα», ο κ. Βορίδης,ανέφερε ότι στον τελευταίο ισολογισμό της η ΝΔ,παρουσιάζει συνολικά 12 εκατ. ευρώ έσοδα και 45 εκατ.ευρώ έξοδα ,εκ των οποίων τα 42,5 εκατ.αφορούν τοκοχρεωλύσια,σημειώνοντας ότι ακόμη κι αν γινόταν παρακράτηση των 9 εκατ. ευρώ των ετήσιων εσόδων της ΝΔ και άλλων 9 εκατ. από τη βουλευτική αποζημίωση,θα υπολείπονταν άλλα 24 εκατ.για να πληρωθούν οι τόκοι.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα