back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πήρε «φωτιά» η βενζίνη: Σε ιστορικό υψηλό η τιμή της αμόλυβδης

Διαβάστε επίσης

Νέο ιστορικό ρεκόρ καταγράφει η τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 2,358 ευρώ το λίτρο καταγράφοντας αύξηση 6 λεπτών σε μόλις μια εβδομάδα.

Πρωταθλητές ακρίβειας καυσίμων είναι για άλλη μια φορά τα νησιά, όπου στην Φολέγανδρό που διαθέτει μόλις 2 πρατήρια η τιμή διαμορφώνεται σήμερα στα 2,84 ευρώ καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ. Σε Πάρο και Αντίπαρο οι τιμές διαμορφώνονται στα 2,715 και 2,76 ευρώ αντιστοίχως.

Στην Αττική η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σήμερα στα 2,335 ευρώ ενώ η τιμή της σούπερ αμόλυβδης έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 2,5 ευρώ και σήμερα πωλείται μεσοσταθμικά στα 2,504 ευρώ ενώ η μέση τιμή του diesel διαμορφώνεται σήμερα στα 1,91 ευρώ το λίτρο.

Οι ακριβότερες τιμές στην Αττική, καταγράφονται στο Μοσχάτο με 2,518 ευρώ, στην Αγία Βαρβάρα και το Γαλάτσι 2,50 ευρώ, Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο στα 2.489 ευρώ το λίτρο.

Οι χαμηλότερες τιμές στο λεκανοπέδιο καταγράφονται σε Καλλιθέα, Μεταμόρφωση, Αγίους Αναργύρους, Περιστέρι και Αργυρούπουλη, με την τιμή να κυμαίνεται στα 2,15 – 2,19 ευρώ το λίτρο την ώρα που την τελευταία εβδομάδα η τιμή που δίνουν τα διυλιστήρια ξεπερνά τα 2,27 ευρώ . Η κάτω του κόστους τιμή προκαλεί ερωτήματα για τις στρεβλώσεις και τους ελέγχους που υπάρχουν στην αγορά των καυσίμων.

Παράγοντες της αγοράς, πάντως, επισημαίνουν πως η άνοδος της τιμής αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ δεν αποκλείεται προς τα τέλη Ιουνίου η τιμή ειδικά στη νησιωτική χώρα να φτάσει και τα 3 ευρώ το λίτρο.

Χριστιάνα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα