back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πογέτ: «Αν δεν υπήρχε πίεση, θα πήγαινα στο σπίτι μου»

Διαβάστε επίσης

Ανυπόμονος να παρατάξει την Εθνική μπροστά στο ελληνικό κοινό, δήλωσε ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα με την Κύπρο για την 3η αγωνιστική του Nations League.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις πρώτες στιγμές στην ομάδα. Ανυπομονώ πολύ για το αυριανό παιχνίδι. Ήταν ώρα να παίξουμε στο γήπεδό μας, μπροστά στο κοινό μας», είπε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια: «Ναι θα γίνουν αλλαγές, αλλά δεν θα πω ποιες και πόσες. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κατάλληλους παίκτες στη σωστή θέση. Η στρατηγική μας δεν θα αλλάξει, βλέπουμε πώς εξελίσσεται ένα ματς και αναλόγως πράττουμε. Η θέλησή μας και η φιλοσοφία μας είναι ίδια. Να νικήσουμε αύριο και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι».

Αν έχει παρακολουθήσει την Κύπρο στα τελευταία παιχνίδια: «Πάντα προσέχουμε τον αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας. Για να προετοιμαστούμε καλύτερα. Είναι σημαντικό παιχνίδι για την Κύπρο, αλλά δεν θα σας πω τι έχω ξεχωρίσει, θα το κρατήσω για την ομάδα. Γνωρίζω τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, αλλά αύριο δεν υπάρχει κοινή θρησκεία, κοινή γλώσσα, υπάρχει μόνο η νίκη».

Τι μπορεί να αλλάξει στην Εθνική, για να έχει και ο ίδιος μεγάλη διάρκεια στον πάγκο της ομάδας: «Χρειάζεται μεγάλη υπομονή, συνέπεια, ξεκάθαρους στόχους και να δίνεις κίνητρα στους παίκτες του. Τίποτα από αυτά δεν είναι εύκολο».

Αν νιώθει να υπάρχει πίεση να πετύχει σε μια ομάδα, η οποία μετά το έπος του 2004 έχει αλλάξει 7 προπονητές: «Τη λατρεύω την πίεση. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς πίεση. Παίζουμε για την υπερηφάνεια και τους φιλάθλους. Αν δεν υπήρχε πίεση, θα πήγαινα στο σπίτι μου».

Για τον φιλάθλους που αναμένεται να γεμίσουν το Πανθεσσαλικό Στάδιο: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την ανταπόκριση. Η ομάδα θέλει τον κόσμο δίπλα της και τους καλούμε να γεμίσουν το γήπεδο. Όταν όμως ζητάς κάτι πρέπει και να δίνεις. Γι’ αυτό προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι ελκυστικό».

Χατζηδιάκος: «Με τον Πογέτ παίζουμε για να βάλουμε γκολ, με τον Φαν Σιπ θέλαμε την κατοχή»
Ο Παντελής Χατζηδιάκος είπε: “Έχουμε ωριμάσει σαν ομάδα. Υπάρχουν και κάποια άλλα παιδιά που μας βοηθούν πάρα πολύ, όπως ο Μάνταλος και ο Τζαβέλλας. Μας έχουν βοηθήσει να δεθούμε σαν ομάδα.

Για το τι έχει αλλάξει με τον Πογέτ: “Ο Πογέτ προσπαθεί να μας δώσει το winning mentality. Αυτό έχει αλλάξει περισσότερο. Με τον Φαν Σιπ παίζαμε περισσότερο με κατοχή, τώρα παίζουμε για να βάλουμε γκολ και όχι να κρατήσουμε την μπάλα”.

Για την Κύπρο: “Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Γνωρίζω και κάποιους παίκτες. Πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατό παιχνίδι”.

Για το αν η ομάδα μπορεί να κάνει το παραπάνω: “Το προσπαθούμε, το δουλεύουμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν θεωρούμε την Κύπρο μικρότερη ομάδα από το Κόσοβο ή τη Β. Ιρλανδία. Μπαίνουμε συγκεντρωμένοι. Μπαίνουμε στο παιχνίδι για να κερδίζουμε. Κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο και δίνουμε το 110 % για να κερδίσουμε”.

 

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα