back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χ. Ζερεφός: Η Ακαδημία του Πλάτωνα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο τον πλανήτη

Διαβάστε επίσης

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναγέννηση της Ακαδημίας Πλάτωνος έγινε χθες με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Ακαδημία Αθηνών, στον Δήμο Αθηναίων και στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου και τη Λειτουργία του Διεθνούς Κοινού των Ακαδημιών.

Πρόκειται για ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες αρχαιολογικές εκσκαφές, τη διαμόρφωση ενός νέου πάρκου και το Μουσείο της πόλης των Αθηνών, όλα με τις σύγχρονες αρχές του πράσινου σχεδιασμού

Ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, δήλωσε πανευτυχής γι’ αυτή τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εκπλήρωσης του ιερού καθήκοντος της Ακαδημίας Αθηνών προς έναν από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της, τον αρχιτέκτονα, Παναγιώτη Αριστόφρονα.

«Η Ακαδημία του Πλάτωνα, αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο τον πλανήτη. Είναι σημείο συνάντησης του πνεύματος. Από εκεί ξεκίνησαν να ταξινομούνται όλες οι επιστήμες, η φιλοσοφία, οι τέχνες, ακόμα και η γυμναστική», είπε χαρακτηριστικά.

Ανατρέχοντας στην ιστορία του χώρου, εξήγησε ότι ο ίδιος ο αρχιτέκτονας Παναγιώτης Αριστόφρων, κατάφερε με τον κόπο του να βρει το περιστύλιο, το Γυμνάσιο καθώς και πολλά σημαντικά ευρήματα, ενώ ξόδεψε μια μεγάλη περιουσία αγοράζοντας κτίσματα τα οποία βρισκόντουσαν στην Ακαδημία Πλάτωνος προκειμένου να απελευθερωθεί τότε, στην δεκαετία του ’30, ο χώρος ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι ανασκαφές.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία και λειτουργία του Διεθνούς Κοινού των Ακαδημιών για το οποίο -όπως είπε- υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον «με την προοπτική να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα