back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία μειώνει τη δυνατότητα άμυνας της χώρας

Διαβάστε επίσης

Τα όπλα που συνεχώς στέλνονται στην Ουκρανία οδηγούν και σε μείωση της δυνατότητας άμυνας της χώρας μας, δήλωσε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέπτεται τη Νάουσα.

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά και «αν περιμένουμε θερμό καλοκαίρι;» απάντησε «Το καλοκαίρι είναι ήδη θερμό. Υπάρχει όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπάρχει μεγάλη επιθετικότητα εκ μέρους τής άρχουσας τάξης της Τουρκίας και του κυρίου Ερντογάν. Το ζήτημα είναι ότι οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, με το να εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία, δηλαδή στην αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και τη Ρωσία αυτή τη στιγμή -γιατί ο πόλεμος δεν είναι ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία μόνο, είναι ανάμεσα σε δύο μεγάλα στρατόπεδα διεθνών καπιταλιστών της Ρωσίας και των ΗΠΑ απ’ την μια και του ΝΑΤΟ και των συμμαχιών τους αντίστοιχα- και βεβαίως την πληρώνει ο ουκρανικός λαός και οι άλλοι λαοί. Θα την πληρώσει και ο ελληνικός λαός αν συνεχίσουμε στην ίδια ρότα».

«Στην ουσία τα όπλα που συνεχώς στέλνονται, τα οποία είναι μεγάλης αξίας όπλα, οδηγούν και σε μείωση της δυνατότητας άμυνας της χώρας μας. Αυτά τα θέσαμε χθες στη Βουλή και ο κ. υπουργός (Άμυνας) δεν απάντησε. Ήταν απαράδεκτος. Μάλιστα, ενέπλεξε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, των εν ενεργεία ανώτερων αξιωματικών, ότι κάνουν διαρροές. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτά που είπαν στις επιτροπές όλα τα κόμματα, και οι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι δημοσιευμένα και από την ουκρανική πρεσβεία στην Ελλάδα, όπως έχουμε δημόσια πει. Είναι σε διεθνείς οργανισμούς, τα έχει το ΝΑΤΟ, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα και η Τουρκία αντίστοιχα, και Έλληνες και Τούρκοι αξιωματικοί και είναι πασίγνωστα ανά την οικουμένη. Πρόκειται για υπεκφυγή του υπουργού, δεν ήθελε να δώσει αυτά τα στοιχεία» υπογράμμισε και επισήμανε καταλήγοντας:

«Αποδεικνύεται ότι αυτά που έδωσε ο Ριζοσπάστης, άλλες εφημερίδες, και που κατήγγειλαν οι βουλευτές είναι απολύτως ορθά. Και βεβαίως, αυτό το ζήτημα θα το πληρώσουμε. Το ΝΑΤΟ δεν είναι “προστασία και ασφάλεια”, έτσι όπως προβάλλεται από τους κυβερνητικούς ή από άλλα κόμματα. Αντίθετα, δημιουργεί προβλήματα. Διότι, να ξέρουμε ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν στο επίκεντρό τους πώς θα τραβήξουν την Τουρκία και τον Ερντογάν, ώστε να εξασφαλίσουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική του πτέρυγα και όχι βεβαίως να τον στείλουν στην αγκαλιά της Ρωσίας. Κι αυτό πρυτανεύει στις όποιες αποφάσεις τους. Άρα, πάλι ριγμένα θα είναι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τα δικαιώματα που έχει ο ελληνικός λαός».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα