back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κίνητρα για τους συνεπείς και πέναλτι για όσους δεν ακολουθήσουν τις υποδείξεις για εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο περιλαμβάνει το σχέδιο θερμοστάτης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Περισσότερα θα μας πει η Χριστιάννα Κούσιου…

Πληθωρισμός ρεκόρ 29 ετών αναμένεται να ανακοινωθεί το μεσημέρι από την ΕΛΣΤΑΤ, που θα προσεγγίσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το 12%. Πρωταθλητές ακρίβειας για άλλο ένα μήνα είναι τα καύσιμα με τις αυξήσεις να ξεπερνούν το 100% μέσα σε ένα χρόνο.

Σε υψηλό 13 εβδομάδων κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για τον Αύγουστο σημείωσαν άνοδο 50 σεντς, ή 0,4%, και εκτινάχθηκαν  στα 124,08 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό έφτασε στα 122,49 δολάρια το βαρέλι.

«Κλειδώνουν», σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις  για την ανακούφιση των νοικοκυριών  από το τσουνάμι ανατιμήσεων σε καύσιμα και βασικά προϊόντα διατροφής.  Το κυβερνητικό σχέδιο το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες περιλαμβάνει επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η χορήγηση νέας επιταγής ακρίβειας στα αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά αλλά και στοχευμένες και προσωρινές μειώσεις στο ΦΠΑ σε είδη διατροφής όπως το ψωμί.

Ως προς τα καύσιμα, επικρατέστερο σενάριο είναι το άνοιγμα της  βεντάλιας των δικαιούχων με την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στην κατηγορία των 40.000 ευρώ από 30.000 ευρώ που είναι σήμερα και πιθανόν με αύξηση του ποσού της επιδότησης στα 40-60 ευρώ το τρίμηνο από 30 έως 50 ευρώ που είναι σήμερα.

Την έναρξη του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» που προβλέπει δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για γυναίκες ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός υγείας σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η πρώτη φάση θα αφορά γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών που θα μπορούν να κάνουν μαστογραφία σε ιδιωτικές δομές χωρίς καμία συμμετοχή. Στην περίπτωση που εντοπιστεί ύποπτο εύρημα, θα ακολουθεί υπέρηχος και ειδική εξέταση για περαιτέρω εκτίμηση. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα ενεργοποιήσει το σύστημα που εφαρμόστηκε για τα ραντεβού εμβολιασμού ενάντια στην COVID-19. Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης από αύριο ξεκινά η αποστολή των πρώτων sms” για την προληπτική μαστογραφία, ενώ το πρόγραμμα -το οποίο θα έχει διάρκεια περίπου έναν χρόνο- στηρίζεται σε μια σειρά από πράγματα τα οποία συσχετίζονται με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε ανοιχτά για τον αγώνα της απέναντι στον καρκίνο για να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες στον προσυμπτωματικό έλεγχο δίνοντας μαθήματα ζωής σε καρκινοπαθείς και μη, τόνισε στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά, που το πρόγραμμα αυτό θα έχει το όνομα της Προέδρου μας, κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δύο νέες ημερομηνίες μέσα στον Ιούνιο για δωρεάν μαστογραφίες ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της δράσης του για την πρόληψη στον τομέα της υγείας.

Μετά την αυξημένη ζήτηση, εξετάσεις θα πραγματοποιούνται και στις 20 και 22 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί ως τις 2.30 το μεσημέρι, στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου στα Άνω Πατήσια, στην οδό Τίρυνθος 2.  Για ραντεβού καλέστε στο 2102015510.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαζί με τις άλλες κρίσεις, απειλεί να προκαλέσει κύμα άνευ προηγουμένου πείνας, εκτοπισμών, κοινωνικού και οικονομικού χάους», προειδοποίησε ο γ.γ του ΟΗΕ σε συνέντευξη Τύπου. Η σημερινή κρίση διατροφικής ασφάλειας υπάρχει αληθινός κίνδυνος να μετατραπεί «σε καταστροφή παγκοσμίων διαστάσεων το 2023» επεσήμανε ο κ Γκουτέρες. Σύμφωνα με την Ομάδα Αντίδρασης στις Παγκόσμιες Κρίσεις του ΟΗΕ περίπου 1,6 δισ. άνθρωποι σε 94 χώρες είναι εκτεθειμένοι σε τουλάχιστον μία από τις τρεις διαστάσεις της κρίσης. Εν τω μεταξύ, χωρίς άμεσο αποτέλεσμα για το άνοιγμα των ουκρανικών λιμανιών και τη διοχέτευση εκατομμυρίων τόνων σιτηρών στις διεθνείς αγορές έληξαν οι χθεσινές διαβουλεύσεις μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών και του Τούρκου ομολόγου του στην Άγκυρα.

Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και τη Λειτουργία του Διεθνούς Κοινού των Ακαδημιών υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ακαδημίας Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων. «Η Ακαδημία του Πλάτωνα, αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο τον πλανήτη. Είναι σημείο συνάντησης του πνεύματος. Από εκεί ξεκίνησαν  να ταξιονομούνται όλες οι επιστήμες, η φιλοσοφία, οι τέχνες, ακόμα και η γυμναστική» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Χρήστος Ζερεφός.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 30 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα