back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βρετανία: Σύσταση να αυξάνεται κατά ένα έτος κάθε χρόνο η νόμιμη ηλικία για την αγορά προϊόντων καπνού

Διαβάστε επίσης

Μια επανεξέταση των ελέγχων στο κάπνισμα, η οποία παραγγέλθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση, κάνει τη σύσταση η νόμιμη ηλικία για την αγορά προϊόντων καπνού να αυξάνεται στη Βρετανία κατά ένα χρόνο κάθε χρόνο μέχρι που στο τέλος να μην μπορεί κανείς να αγοράζει τέτοια προϊόντα.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του προς το κοινοβούλιο πως η βρετανική κυβέρνηση θα εξετάσει τις συστάσεις της εν λόγω έκθεσης για το κάπνισμα και θα ανακοινώσει το σχέδιό της σε εύθετο χρόνο.

Η σταδιακή αύξηση του κατώτερου επιτρεπτού ορίου ηλικίας για την αγορά προϊόντων καπνού από τα 18 είναι μια από τις 15 παρεμβάσεις που συστήνονται στην έκθεση οι οποίες αποσκοπούν στο να γίνει η χώρα «άκαπνη» μέχρι το 2030.

Το «άκαπνη» σημαίνει ότι η χρήση προϊόντων καπνού θα ανέρχεται σε 5% ή λιγότερο στην Αγγλία.

Άλλες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την προώθηση του ατμίσματος -ως ένα εργαλείο «ανταλλαγής για τον τερματισμό» (του καπνίσματος) που θα βοηθήσει τους καπνιστές να απαλλαγούν από την βλαβερή συνήθεια- και μια άδεια πώλησης προϊόντων καπνού για τους λιανέμπορους ώστε να περιοριστεί η διαθεσιμότητα.

Εκτιμάται ότι στην Αγγλία υπάρχουν έξι εκατομμύρια καπνιστές και η νόμιμη ηλικία για την αγορά προϊόντων καπνού στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία αυξήθηκε τελευταία φορά το 2007 από τα 16 στα 18 χρόνια.

Τον περασμένο χρόνο η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την απαγόρευση της αγοράς τσιγάρων στις μελλοντικές γενιές με τους εφήβους 14 ετών και κάτω το 2027 να μην επιτρέπεται να αγοράζουν τσιγάρα στη χώρα ποτέ στη ζωή τους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα