back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στην Κοζάνη κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Διαβάστε επίσης

Την Κοζάνη επισκέφθηκε την Τετάρτη κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχουν βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο .

Σε αυτή την τέταρτη κατά σειρά επίσκεψη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μαζί με τους βουλευτές του νομού Κοζάνης Σ. Κωνσταντινίδη, Π. Βρυζίδου, Μ. Παπαδόπουλο και Γ. Αμανατίδη, τους βουλευτές Πιερίας Σάββα Χιονίδη και την βουλευτή Λαρίσης Στέλλα Μπίζιου, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο που υλοποιείται στην περιοχή και συνομιλήσουν με τους πολίτες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, ο υπουργός και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, ξεναγήθηκαν στην καινούργια Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης, πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του αστυνομικού τμήματος Βελβεντού και έκαναν βόλτα συνομιλώντας με επαγγελματίες στην πλατεία της περιοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Εορδαίας, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Παρατηρητηρίου Απολιγνιτοποίησης ενώ αμέσως μετά τα μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν το φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Λιβερά. Λίγο αργότερα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και τα εκθέματα Ηλεκτροκίνησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που φιλοξενούνται στην Κοζάνη.

Ακόμα τα στελέχη τόσο της Κυβέρνησης όσο και της κοινοβουλευτικής ομάδας συμμετείχαν σε μια ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Κοζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της Λύσσανδρου Μεταξά και με την παρουσία και στελεχών από όλο τον νομό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και επικεφαλής του κλιμακίου, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη λαϊκή παράταξη πάντα δίπλα στους πολίτες και στην κοινωνία. Αντιμετωπίζουμε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα αλλεπάλληλες κρίσεις οι οποίες προέρχονται από το εξωτερικό.

Πανδημία, ενεργειακή κρίση ασύμμετρη απειλή στα σύνορα μας πόλεμος στην Ουκρανία με βαριές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα για όλη την ανθρωπότητα την Ευρώπη και ασφαλώς την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίζουμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές και της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας και της περιοχής της Κοζάνης.

Ασφαλώς πρώτη προτεραιότητα και εδώ είναι η ασφάλεια και η συμβολή της ελληνικής αστυνομίας σε αυτό τον τομέα είναι καθοριστική.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την αποτελεσματική δράση της αστυνομίας στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας η οποία χαρακτηρίζεται από τα χαμηλότερα επίπεδα εγκληματικότητας στην χώρα. Εδώ υλοποιείται ένα σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης με την σταδιακή αντικατάσταση του λιγνίτη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την προσέλκυση νέων επενδύσεων· ήδη δρομολογούνται 16 εμβληματικές επενδύσεις ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων σημαντικά έργα οδικών υποδομών που ενισχύουν την περιοχή ως τουριστικό προορισμό.

Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο να επιταχυνθούν οι μελέτες της Δ.Ε.Η. για την αποκατάσταση των εδαφών, ώστε να διοχετευτούν εκεί τα έργα οι δράσεις και η απασχόληση σημαντικού αριθμού εταιρειών κι εργαζομένων που εργάζονταν ως τώρα γύρω από την αξιοποίηση του λιγνίτη.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη στην Ευρώπη να διατηρηθούν τρεις λιγνιτικοί σταθμοί σε ψυχρή εφεδρεία ώστε όταν χρειάζεται να λειτουργούν να μην επιβαρυνόμαστε με πρόστιμα και όταν δεν λειτουργούν να διασφαλίζεται η αμοιβή των εργαζομένων.

Υπογραμμίζω επίσης τον αναβαθμισμένο ρόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που έχει ρόλο συμβούλου στο σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και το εντυπωσιακό πρότυπο campus που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες και ανοίγει νέες προοπτικές για τους φοιτητές τους καθηγητές και την ανώτατη παιδεία συνολικά στη χώρα.

Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με την περιφέρεια με την τοπική αυτοδιοίκηση με τους πολίτες με στόχο να γίνει πράξη ένα νέο παραγωγικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή με ασφάλεια για όλους και προοπτικές για τις νεότερες γενιές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα