back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Για την τουρκική προκλητικότητα όπως αυτή εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους ομολόγους του που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης που διεξάγεται σήμερα στην Θεσσαλονίκη παρουσία και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, καθώς και του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 της Θεσσαλονίκης ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Σύνοδος αυτή ” θα είναι μία ευκαιρία να συζητήσουμε συνολικά τις προκλήσεις για την ευρύτερη περιοχή μας και να δούμε τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία”.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα, σημείωσε πάντως ότι ” σε καμία περίπτωση η Σύνοδος αυτή δεν έχει ως κύριο αντικείμενο την Τουρκία”.

Χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές που αφορούν ακόμα και χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον της Ελλάδας, κλιμακώνοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις με στόχο το εσωτερικό του ακροατήριο καθώς η Τουρκία βρίσκεται ήδη σε άτυπη προεκλογική περίοδο. Αυτή τη φορά έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει το Twitter για να πει στα ελληνικά όσα νωρίτερα είχε δηλώσει στη Σμύρνη με το τέλος της στρατιωτικής άσκησης “Efes 22”. «H Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο» ανέφερε ο Ερντογάν, ενώ κάλεσε την χώρα μας «να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.»

Η Σουηδία θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει εποικοδομητική πρόοδο στις συνομιλίες με την Τουρκία όσον αφορά τις αντιρρήσεις της Άγκυρας στο αίτημα της σκανδιναβικής χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα η σουηδή υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε. Να θυμίσουμε ότι η χώρα, όπως και η Φινλανδία πριν από έναν μήνα υπέβαλλαν αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, αντιμετώπισαν ωστόσο αντιρρήσεις από την Τουρκία, η οποία τις κατηγορεί ότι προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Παραμένουν από νωρίς το πρωί εκατοντάδες φοιτητές έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Πολυτεχνειούπολη και την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, έχοντας αποκλείσει τις πύλες εισόδου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

“Εκτιμώ ότι εντός του καλοκαιριού η πανεπιστημιακή αστυνομία θα εγκατασταθεί εντός των Πανεπιστημίων. Έτσι ώστε να είμαστε απολύτως έτοιμοι όταν ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, να μπορούμε να παρέχουμε το αυτονόητο δικαίωμα της ασφάλειας” δήλωσε ο Πρωθυπουργός στον FM 100.

Σε κόκκινο συναγερμό η πολιτική προστασία για την κακοκαιρία Genesis που θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η πιο επικίνδυνη μέρα είναι η σημερινή, κυρίως σε Ήπειρο, νησιά του Ιονίου, Θεσσαλία και Σποράδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή, όμως η αστάθεια του καιρού θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Η κακοκαιρία στην Αττική θα «αγριέψει» από το απόγευμα όπως είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς. Όπως είπε, μετά το μεσημέρι, στα δυτικά και βόρεια του νομού θα εκδηλωθούν παροδικές μπόρες και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από μικρή πτώση της θερμοκρασίας τους 27 με 28 βαθμούς.
Ο κ. Κολυδάς σύστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί αποφεύγοντας κάθε περιττή μετακίνηση στην πόλη».

Επί ποδός η τροχαία για την έξοδο του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Πέρρος…

Το ανώτατο όριο στις τιμές των καυσίμων, ορισμένων βασικών τροφίμων και της ενέργειας μπορεί να συνεχίσει να ισχύει για μεγαλύτερη περίοδο αν παραταθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, διατηρώντας τις υψηλές πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν. Τόνισε δε, ότι ένα εμπάργκο από την ΕΕ στο ρωσικό αέριο θα κατέστρεφε την ευρωπαϊκή οικονομία,

Στην πέμπτη θέση στην Ευρώπη και την έκτη παγκοσμίως στις τιμές των καυσίμων σκαρφάλωσε η Ελλάδα, ξεπερνώντας πολύ πιο πλούσιες χώρες με πολλαπλάσιο μέσο εισόδημα για τους κατοίκους τους, όπως η Ελβετία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, και το Μονακό. Τελευταία μέρα για την υποβολή αιτήσεων επιδόματος καυσίμων fuel pass. Το ποσό κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ.

Η κυβέρνηση μελετά τη διεύρυνση των κριτηρίων για το fuel pass ώστε να ενισχυθούν περισσότεροι πολίτες δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η κάρτα καυσίμων και όχι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αποτελεί την επιλογή της κυβέρνησης.

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 28 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα