back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

“Η σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση εθνικών επιτυχιών. Αυτήν είχαμε και είμαι σίγουρος πως αυτή θα έχουμε και μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε με πολίτες κατά την περιοδεία του στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στο πλαίσιο της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στην πόλη, παρουσία των Όλαφ Σολτς και Σαρλ Μισέλ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ευκαιρία “να επαναλάβουμε με αυτοπεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή”. Όπως τόνισε νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 της Θεσσαλονίκης, θα ενημερώσει τους ομολόγους του που συμμετέχουν στη Σύνοδο και για την τουρκική προκλητικότητα, όπως αυτή εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

“Η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της EE επί του εδάφους, της θάλασσας και του εναέριου χώρου τους” ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Στάνο, απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ σχετικά με τις πρόσφατες απειλές και εμπρηστικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν έναντι της Ελλάδας.

Σε “κόκκινο συναγερμό” η πολιτική προστασία για την κακοκαιρία Genesis που θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η πιο επικίνδυνη μέρα είναι η σημερινή, κυρίως σε Ήπειρο, νησιά του Ιονίου, Θεσσαλία και Σποράδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή, όμως η αστάθεια θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Στην πέμπτη θέση στην Ευρώπη και την έκτη παγκοσμίως στις τιμές των καυσίμων σκαρφάλωσε η Ελλάδα, ξεπερνώντας πολύ πιο πλούσιες χώρες με πολλαπλάσιο μέσο εισόδημα για τους κατοίκους τους, όπως η Ελβετία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, και το Μονακό. “Η κυβέρνηση μελετά τη διεύρυνση των κριτηρίων για το fuel pass, ώστε να ενισχυθούν περισσότεροι πολίτες, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αν. υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η κάρτα καυσίμων και όχι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αποτελεί την επιλογή της κυβέρνησης.

“Βραχυπρόθεσμα, οι κυβερνήσεις θα χρειαστεί να αναχαιτίσουν την επίπτωση των αυξήσεων τιμών για τους καταναλωτές – ιδίως, για τους πιο ευάλωτους – μέσω στοχευμένων και δοκιμασμένων μέτρων στήριξης”, τόνισε ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Σφυροκόπημα για τα ελληνικά ομόλογα, καθώς η απόδοση του ελληνικού 10ετούς βρίσκεται στο 4,41% και έχει πλέον ξεπεράσει το επίπεδο του 2020. Το spread αγγίζει τις 290 μονάδες βάσης και είναι σε υψηλό 26 μηνών.

Δεκαεπτά οι ασθενείς που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού – 110 οι διασωληνωμένοι, 4.493 τα νέα κρούσματα και 559 οι επαναλοιμώξεις.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 9:30 σήμερα το πρωί πήρε ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την επιτυχή τοποθέτηση βηματοδότη.

Τουλάχιστον 2,5 εκ. αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων βρέθηκαν στην κατοχή ατόμου, το οποίο συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Στον 4ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι 4 συλληφθέντες για το φορτίο των 300 κιλών κοκαϊνης που κατασχέθηκε το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη. Προηγουμένως ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα. Οι συλληφθέντες, όλοι Άγγλοι υπήκοοι, ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, παραμένοντας έως τότε υπό κράτηση.

“Δύο σπουδαίες επιτυχίες της ΕΛΑΣ: Σύλληψη 43χρονου για κατοχή 2,5 εκατ. αρχείων πορνογραφικού υλικού και κατάσχεση 300 κιλών κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουμε δυναμικά με πράξεις για την ασφάλεια των πολιτών”, σχολιάζει σε ανάρτησή του ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Βατά, αναμενόμενα και χωρίς παγίδες τα θέματα σήμερα, τελευταία μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ, σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Πολιτισμός: Έκθεση με το έργο των φωτογράφων που βραβεύθηκαν με τα Βραβεία Γιάννης Μπεχράκης και Athens Photo World φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα. Της λεπτομέρειες μας δίνει η Νάνσυ Αγγελοπούλου…

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, αύριο στην Αττική, με βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα