back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα από τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο. Η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ “στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους”, ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε με αυτοπεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος Σύνοδο Κορυφής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη απόψε, παρουσία Ολαφ Σολτς και Σαρλ Μισέλ. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 της Θεσσαλονίκης, ο κ Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα ενημερώσει τους ομολόγους του που συμμετέχουν στη Σύνοδο για την τουρκική προκλητικότητα, όπως αυτή εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται με διαρκείς δηλώσεις να τροφοδοτήσει την κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, για να σημειώσει ότι το μεγάλο δίδαγμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι ότι οι αναθεωρητισμοί δεν οδηγούν πουθενά.

«Το παραλήρημα Ερντογάν δεν έχει τέλος. Κάθε μέρα αποδεικνύει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να μη χάσει την εξουσία. Οι τελευταίες απαράδεκτες δηλώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και οι απειλές για την εθνική κυριαρχία μας είναι πέρα από κάθε σεβασμό του διεθνούς δικαίου», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Oι μειωμένες εξαγωγές τροφίμων και κυρίως σιτηρών από την Ουκρανία και την Ρωσία βάζουν στο φάσμα της χρόνιας πείνας από 11 έως 19 εκατ. περισσότερους ανθρώπους, εκτίμησε η αρμόδια οργάνωση τροφίμων και γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών. Οι υψηλές τιμές αναμένεται να εκτινάξουν το κόστος των εισαγωγών τροφίμων παγκοσμίως σχεδόν κατά 3% φέτος, στο ποσό ρεκόρ των 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στις άλλες συνέπειες από τον πόλεμο της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας…

στην πέμπτη θέση στην Ευρώπη και την έκτη παγκοσμίως στις τιμές των καυσίμων σκαρφάλωσε η Ελλάδα, ξεπερνώντας πολύ πιο πλούσιες χώρες με πολλαπλάσιο μέσο εισόδημα για τους κατοίκους τους, όπως η Ελβετία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, και το Μονακό. “Η κυβέρνηση μελετά τη διεύρυνση των κριτηρίων για το fuel pass, ώστε να ενισχυθούν περισσότεροι πολίτες, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αν. υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η κάρτα καυσίμων και όχι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αποτελεί την επιλογή της κυβέρνησης.

“Βραχυπρόθεσμα, οι κυβερνήσεις θα χρειαστεί να αναχαιτίσουν την επίπτωση των αυξήσεων τιμών για τους καταναλωτές – ιδίως, για τους πιο ευάλωτους – μέσω στοχευμένων και δοκιμασμένων μέτρων στήριξης”, τόνισε ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το Παρίσι κατά την Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Το ελληνικό 10ετές έφτασε ακόμη και το 4,41% λίγες ώρες μετά το ξεκάθαρο μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ για την μέγιστη προτεραιότητα που δίδεται πλέον στον πληθωρισμό που συνεχίζει να καλπάζει.

Εσκεμμένη εκστρατεία “πραξικοπήματος” με ενθάρρυνση από τον τέως πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, καταδεικνύουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ακρόαση της εξεταστικής επιτροπής του αμερικανικού κογκρέσου για την έφοδο στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Η επιτροπή αποκάλυψε καταθέσεις αξιωματούχων, στις οποίες αναφέρεται ότι ο Τραμπ δεν ήθελε να σταματήσει η έφοδος. Ειναι ανατριχιαστική η αναφορά του για τον τότε αντιπρόεδρο Μαικ Πενς που ζήτησε να σταματήσει η διαδήλωση, ότι του “άξιζε να κρεμαστεί”.

Δεκαεπτά οι ασθενείς που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού – 110 οι διασωληνωμένοι, 4.493 τα νέα κρούσματα και 559 οι επαναλοιμώξεις.

Σε “κόκκινο συναγερμό” η πολιτική προστασία για την κακοκαιρία Genesis που επηρεάζει σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η πιο επικίνδυνη μέρα είναι η σημερινή, κυρίως σε Ήπειρο, νησιά του Ιονίου, Θεσσαλία και Σποράδες. Βελτίωση αναμένεται από την Κυριακή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο αγώνας της Μαρίας Σάκκαρη για τη φάση των 16 του τουρνουά στο Νότιγχαμ. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Και ο καιρός: Στην Αττική αύριο αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα