back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία στο μηχανισμό αλληλεγγύης για τη μετεγκατάσταση μεταναστών και στους κανονισμούς που αφορούν στην ενίσχυση του ελέγχου στα σύνορα της ΕΕ (screaning και δεδομένα Εurodac), επετεύχθη στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας και Προεδρεύων του Συμβουλίου, Ζεράρ Νταρμανίν έκανε λόγο για μια «ιστορική συμφωνία» που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου προς την υιοθέτηση του Συμφώνου Ασύλου και Μετανάστευσης.

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα από τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο. Η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ “στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους”, ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε με αυτοπεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος Σύνοδο Κορυφής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη απόψε, παρουσία Ολαφ Σολτς και Σαρλ Μισέλ.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται με διαρκείς δηλώσεις να τροφοδοτήσει την κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, για να σημειώσει ότι το μεγάλο δίδαγμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι ότι οι αναθεωρητισμοί δεν οδηγούν πουθενά.

Oι μειωμένες εξαγωγές τροφίμων και κυρίως σιτηρών από την Ουκρανία και την Ρωσία βάζουν στο φάσμα της χρόνιας πείνας από 11 έως 19 εκατ. περισσότερους ανθρώπους, εκτίμησε η αρμόδια οργάνωση τροφίμων και γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών. Οι υψηλές τιμές αναμένεται να εκτινάξουν το κόστος των εισαγωγών τροφίμων παγκοσμίως σχεδόν κατά 3% φέτος, στο ποσό ρεκόρ των 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ελληνικό 10ετές έφτασε ακόμη και το 4,41% λίγες ώρες μετά το ξεκάθαρο μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ για την μέγιστη προτεραιότητα που δίδεται πλέον στον πληθωρισμό που συνεχίζει να καλπάζει. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 2,72% στις 862,55 μονάδες. Με σημαντικές απώλειες κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες. Ο Dow Jones χάνει 2,18% στις 31.569 μονάδες.

Στις άλλες συνέπειες από τον πόλεμο της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας… στην πέμπτη θέση στην Ευρώπη και την έκτη παγκοσμίως στις τιμές των καυσίμων σκαρφάλωσε η Ελλάδα, ξεπερνώντας πολύ πιο πλούσιες χώρες με πολλαπλάσιο μέσο εισόδημα για τους κατοίκους τους, όπως η Ελβετία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, και το Μονακό. “Η κυβέρνηση μελετά τη διεύρυνση των κριτηρίων για το fuel pass, ώστε να ενισχυθούν περισσότεροι πολίτες, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αν. υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η κάρτα καυσίμων και όχι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αποτελεί την επιλογή της κυβέρνησης.

«Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για εθνικές επιτυχίες. Ενδεχομένως να εννοεί την αρνητική πρωτιά στους θανάτους από κορονοϊό στην Ευρώπη ή τη πρωτιά στην ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα. Ενδεχομένως να εννοεί και το χαμηλότερο μισθό», σχολιάζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομάδα υψηλού επιπέδου για το μέλλον του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συμμετέχει έπειτα από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο άλλοτε αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα η αντιμετώπιση των εσωτερικών διαρροών ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με συνέντευξη του στα ΝΕΑ δίνοντας συνέχεια στο θέμα των διαρροών ευαίσθητων πληροφοριών από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο ο ίδιος έθεσε προ ημερών στη Βουλή.

Εσκεμμένη εκστρατεία “πραξικοπήματος” με ενθάρρυνση από τον τέως πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, καταδεικνύουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ακρόαση της εξεταστικής επιτροπής του αμερικανικού κογκρέσου για την έφοδο στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Δεκαεπτά οι ασθενείς που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού – 110 οι διασωληνωμένοι, 4.493 τα νέα κρούσματα και 559 οι επαναλοιμώξεις.

Η Πολιτική Προστασία με νέα ανακοίνωση προειδοποιεί ότι η κακοκαιρία Genesis συνεχίζεται τις επόμενες ώρες και καλεί τους πολίτες να παραμένουν προσεκτικοί και σε επιφυλακή. Μάλιστα θα σταλεί νέο μήνυμα προειδοποίησης από το 112 ανάλογα με την πορεία των φαινομένων. Βελτίωση αναμένεται από την Κυριακή.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά από την απολογία του στις ανακριτικές αρχές, ο 32χρονος «πρωταγωνιστής» του περιστατικού με τους πυροβολισμούς στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν μετά από αστυνομικές έρευνες μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

 

 

 

 

 

 

 

10-06-22-1400 MAΓΚΑΖΙΝΟ – ΟΝ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ Σ.Χ

 

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net διοργανώνει και υλοποιεί πολιτισμικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο, στις γειτονιές της Αθήνας! Μετά την Κυψέλη, από τις 14 έως και τις 30 Ιουνίου, 14 νέες δράσεις έρχονται στο Παγκράτι. Ο Γιώργος Μανουσακάκης θα μας πει περισσότερα.

 

ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΚΗΣ

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την ήττα με 2-1 σετ γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη από τη βραζιλιάνα Μαΐα και αποκλείστηκε από τη φάση των 16 του τουρνουά στο Νότιγχαμ

 

ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αττική αύριο αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα