back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ε. Αγαπηδάκη: Στις ηλικίες 50 – 69 ετών αυξάνεται η θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού

Διαβάστε επίσης

Με την αποστολή των πρώτων μηνυμάτων στις γυναίκες 50 ετών και άνω προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος “Φώφη Γεννηματά” για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ανέφερε ότι απευθύνεται σε 1.300.000 γυναίκες, ηλικίας 50 έως 69 ετών.  «Αυτή είναι η ηλικιακή ομάδα στην οποία έχουμε  και τις περισσότερες νέες διαγνώσεις» τόνισε.

Διευκρίνισε ότι σύμφωνα με έρευνες όσο ανεβαίνει η ηλικία έχουμε και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού. «Σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ δεν μειώνεται η θνησιμότητα από καρκίνου του μαστού, αντίθετα αυξάνεται» πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα αφορά όχι μόνο διενέργεια δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας σημείωσε, αλλά και δωρεάν εξέταση σε ειδικό γιατρό, όπως και δωρεάν υπερηχογράφημα μαστών για τις γυναίκες που θα έχουν ευρήματα. «Αυτές οι εξετάσεις μπορούν να διενεργηθούν σε πάνω από 1000 σημεία σε όλη την χώρα» υπογράμμισε.

Τέλος, ανέφερε ότι  η λίστα των συνεργαζόμενων κέντρων θα ανανεώνεται καθημερινά. «Οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να μπαίνουν στο site http://mastografia.gov.gr για να βλέπουν τα κέντρα, δημόσια και ιδιωτικά, της περιοχής τους, ώστε να κλείνουν ραντεβού».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα