back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ταμείο Ανάκαμψης: Έρχονται 3+1 προγράμματα χρηματοδότησης επενδύσεων για ΜμΕ

Διαβάστε επίσης

Στην ενεργοποίηση 3+1 επενδυτικών προγράμματων του Ταμείου Ανάκαμψης ειδικά για τις μικρότερες επιχειρήσεις, που έχουν πρόβλημα πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό προχωρά, εντός του μήνα , το υπουργείο Οικονομικών, επιλέγοντας, υπό προυποθέσεις, αρκετές από αυτές για χρηματοδότηση και επιδότηση .

– Το πρώτο πρόγραμμα,αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 375 εκ ευρώ,μέσω του οποίου θα επιδοτείται σε ποσοστό έως και 100%,ο ψηφιακός μετασχηματισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να βελτιώσουν την λειτουργία τους και την ανταγωνιστικότητά τους.

– Το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά την ενίσχυση αγροτοδιατροφικού τομέα με 520 εκατ. ευρώ και θα επιδοτεί αγρότες να στραφούν στην πράσινη και στην συμβολαιακή γεωργία.

– Το τρίτο πρόγραμμα προυπολογισμού 260 εκατ. ευρώ θα παρέχει επιδότηση για την ανάπτυξη και την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, με παρεμβάσεις για τον Ορεινό τουρισμό, τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας , τον Αγροτουρισμό, την Γαστρονομία, την αναβάθμιση των τουριστικών λιμανιών, τον Καταδυτικό τουρισμό, την προσβασιμότητα στις παραλίες.

Το τέταρτο πρόγραμμα έχει να κάνει με το δημοφιλές πρόγραμμα “Εξοικονομώ” το οποίο,εκτός των κατοικιών, θα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων με εμπορικές χρήσεις και θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά.Θα ονομάζεται “Εξοικονομώ επιχειρώντας” θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ και θα αναβαθμιστούν ενεργειακά περίπου 90.000 ακίνητα εμπορικής χρήσης.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα