back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ως συνδιαμορφωτή των συζητήσεων που αφορούν το μέλλον της περιοχής, σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, ανέδειξε η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. 

«Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα στο μυαλό του», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου. “Κανείς στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν μπορεί να δεχθεί τον δεσποτικό αναθεωρητισμό που απειλεί όχι μόνο την γεωπολιτική ισορροπία, αλλά και τα αποδεκτά σύνορα” τόνισε ο πρωθυπουργός.   

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν τους συμμάχους τους να απέχουν από την χρήση ρητορικής που θα μπορούσε να υποδαυλίσει περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής εναντίον της Ελλάδας. “Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται” δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον. 

Νέες βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων φωτογραφίας της εφημερίδας Yeni Safak. Αναφέρθηκε στη συμμετοχή 37 χωρών στην τουρκική στρατιωτική άσκηση EFES 2022, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έστειλε μήνυμα σε περισσότερες από τις μισές ότι δεν πρέπει να συμμετάσχουν. “Σχεδόν όλες δεν άκουσαν” τόνισε, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή τους ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απάντηση. 

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα προκάλεσε σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης η κακοκαιρία Genesis. Στην Καβάλα η πυροσβεστική απεγκλώβισε πέντε άτομα, καθώς στην παραλία Οφρυνίου, η περιοχή μετατράπηκε σε ποτάμι. Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψε περισσότερους από 27.000 κεραυνούς. Ανάλογα με την πορεία των φαινομένων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας θα προειδοποιεί τους πολίτες μέσω του 112. Παράλληλα τους καλεί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.  

Απαγόρευση μετακίνησης των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στις εθνικές οδούς για την ασφαλέστερη μετακίνηση των οχημάτων, λόγω της εξόδου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. 

Οι αρχές σε μια από τις περιοχές της Ουκρανίας που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός εξυφαίνουν σχέδια για να παρακάμψουν τις κυρώσεις της Δύσης και να πουλήσουν σιτηρά στη Βόρεια Αμερική και άλλες περιοχές του κόσμου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό RIA Novosti. Ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος της τοπικής διοίκησης στη Ζαπορίζια, φέρεται να δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι σιτηρά πωλούνται επίσης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. 

Πυρά εναντίον των πετρελαϊκών εταιρειών εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι περιορίζουν την παραγωγή τους για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος.   

Και ο καιρός… 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα