back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

«Πρέπει να αποφύγουμε μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας και να καταστήσουμε σαφές ποιος είναι ο επιτιθέμενος» δήλωσε στον ΑΝΤ1 o πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Μπόμπ Μενέντεζ. Ο γερουσιαστής του Νιού Τζέρσει εκτίμησε ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο «ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι ικανός να παρέμβει, αλλά όταν πρόκειται για σύγκρουση τότε θα είναι αργά».

«Η χώρα είναι σε θέση να υπερασπιστεί απόλυτα κάθε πρόκληση έναντι της εθνικής της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης ΟΙκονόμου.

Την ίδια ώρα, η πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας συνεχίζει την προκλητική ρητορική της. Σήμερα, ο Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλάδας».

Περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Ελλάδας, καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου πλήττει η κακοκαιρία «Genesis». Εξαιτίας της πρωτοφανούς χαλαζόπτωσής, ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες του θεσσαλικού κάμπου.
Η αστάθεια του καιρού θα επιμείνει τις επόμενες 24 ώρες. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σε Μακεδονία, Ήπειρο, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν τις πρώτες βραδινές ώρες αύριο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 300 κλήσεις, κυρίως για απαντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων, εκ των οποίων οι σαράντα μία στην Αττική.

Για σοβαρό κίνδυνο διεθνούς επισιτιστικής κρίσης προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επισημαίνοντας ότι η χώρα του εξαιτίας του ρωσικού αποκλεισμού, δεν μπορεί να εξάγει σημαντικές ποσότητες αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Την ίδια ώρα, φόβους ότι εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών στο Μικολάιβ, έχουν καταστραφεί 300.000 τόνοι αποθηκευμένων σιτηρών εξέφρασε, ο αναπληρωτής υπουργός γεωργίας της χώρας, Τάρας Βισότσκι.

«Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση για την ένταξή της χώρας στην ΕΕ, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μετά τη συνάντησή της στο Κίεβο, με Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Έχετε κάνει πολλά για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, αλλά υπάρχει ακόμη ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν, για παράδειγμα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, επεσήμανε η επικεφαλής της Κομισιόν. Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, για τη χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος υποψήφιας χώρας, θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι 27 χώρες μέλη, ενώ θα ακολουθήσουν εκτεταμένες συνομιλίες για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Στο μέτωπο της πανδημίας,

Τέσσερις χιλιάδες 539 κρούσματα, 15 θανάτους ξεπερνώντας πλέον τους 30 χιλιάδες και 109 διασωληνωμένους ασθενείς covid ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Νεκρός μέσα στο σπίτι όπου νοίκιαζε βρέθηκε 21νος ετών φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας, συμφοιτητές του, που διαμένουν στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή των Κουνουπιδιανών Χανίων, κάλεσαν την αστυνομία η οποία εντόπισε τη σορό, μέσα στο διαμέρισμα. Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Τον σύζυγο της 62χρονης με καταγωγή από την Αλβανία, που εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στην περιοχή του Γκύζη, αναζητούν οι αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες στο άψυχο σώμα του θύματος εντοπίστηκαν μώλωπες.
Στη δυτική Τουρκία, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν ένα βυτιοφόρο και ένα λεωφορειάκι που μετέφερε καλεσμένους ενός γάμου.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Σε μία ώρα το πρώτο τζάμπολ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για τους τελικούς των πλέι οφ της Basket League.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αύριο στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα