back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Με καθυστέρηση εξαιτίας επεισοδίων και ρίψης χημικών έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ξεκίνησε ο πρώτος τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για τους τελικούς των πλέι οφ της Basket League.

Αμφίρροπη μάχη στον αυριανό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία ‘’βλέπουν’’ οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, Ωστόσο με την αποχή να εκτιμάται ότι θα αγγίξει ή θα ξεπεράσει το 50% επισφαλείς θεωρούνται οι όποιες προβλέψεις. Την πρώτη θέση διεκδικούν η Συμμαχία της Αριστεράς υπό τον Ζαν Λυκ Μελανσόν και το En Marche του Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Στην τρίτη θέση αναμένεται να βρεθεί το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν.

Συνεχίζεται το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων από την τουρκική πολιτική ηγεσία: «Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλάδας» ήταν η νέα πολεμοχαρής δήλωση του Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Η χώρα είναι σε θέση να υπερασπιστεί απόλυτα κάθε πρόκληση έναντι της εθνικής της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σε περίπτωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο «ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι ικανός να παρέμβει, αλλά όταν πρόκειται για σύγκρουση τότε θα είναι αργά» εκτίμησε μεταξύ άλλων μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Μπόμπ Μενέντεζ. Σχολιάζοντας την πολιτική ίσων αποστάσεων που φαίνεται να υιοθετεί το Στειτ Ντιπάρτμεντ, ο κ Μενέντεζ επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει σαφές πως μια είναι η πλευρά που απειλεί και αυτή είναι η Τουρκία.

Περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Ελλάδας, καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου πλήττει η κακοκαιρία «Genesis».Η αστάθεια του καιρού θα επιμείνει τις επόμενες 24 ώρες. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σε Μακεδονία, Ήπειρο, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν τις πρώτες βραδινές ώρες αύριο.

Για σοβαρό κίνδυνο διεθνούς επισιτιστικής κρίσης προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επισημαίνοντας ότι η χώρα του εξαιτίας του ρωσικού αποκλεισμού, δεν μπορεί να εξάγει σημαντικές ποσότητες αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Φόβους ότι εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών στο Μικολάιβ, έχουν καταστραφεί 300.000 τόνοι αποθηκευμένων σιτηρών εξέφρασε, ο αναπληρωτής υπουργός γεωργίας της χώρας, Τάρας Βισότσκι.

Στο στόχαστρο ρωσικής βομβιστικής επίθεσης βρέθηκε το χημικό εργοστάσιο Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη πυρκαγιά μετά τη διαρροή τόνων πετρελαίου. Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη, στο κτίριο είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες πολίτες.

4. 539 κρούσματα, 15 θανάτους -που πλέον ξεπέρασαν τις τριάντα χιλιάδες από την έναρξη της πανδημίας -και 109 διασωληνωμένους ασθενείς covid ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αύριο στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα