back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Genesis: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Βροχές και καταιγίδες στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την κακοκαιρία «Genesis» και σήμερα Σάββατο, μεταξύ άλλων περιοχών και στην Αττική. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες που από το πρωί εκδηλώνονται κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σταδιακά θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν όλη την χώρα.

Κακοκαιρία «Genesis»: Ισχυρές βροχές και περισσότεροι από 27.000 κεραυνοί

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρότερα στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, ενώ από το μεσημέρι στην Πίνδο και στην Ανατολική Στερεά. Εξασθένηση και περιορισμός τους αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, όμως τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής κυρίως στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας και στην Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι και στην Αττική. Τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και στον νομό Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-06-2022

Αύριο Κυριακή 12/6 στη Θράκη, την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στα νησιά του Ιονίου σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-06-2022

Τη Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα ηπειρωτικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευνατινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Τρίτη 14/6, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-06-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, όμως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά και μόνο στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα σημειώσει μικρή πτώση.

Newsroom Αθήνα 9.84/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα