back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γεωργαντάς: Δεν θα υπάρξει επισιτιστική κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθηση του πως δεν υπάρχει ούτε τώρα, ούτε θα υπάρξει στο μέλλον θέμα επισιτιστικής επάρκειας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο Regional Growth Conference που διεξάγεται στην Πάτρα.

Ο υπουργός απατώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως είναι θέμα του υπ. Οικονομικών η απόφαση για μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης (όπως πχ το ψωμί), αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του πως με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τη μείωση των τιμών της ενέργειας, θα πέσουν και οι τιμές στα αγαθά.

Επίσης, στάθηκε στους εθνικούς πόρους που δίνονται στον πρωτογενή τομέα, όπως το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες και τα χρήματα που δίνονται για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.

Από τη μεριά του, ο Πολιτικός Σύμβουλος στην ΚΟ των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ιωάννης Λατούδης αποκάλυψε πως έρχεται ένα νέο ευρωπαϊκό μέτρο που αφορά μέχρι το 5% του ταμείου αγροτικής ανάπτυξης για απευθείας ενίσχυση σε αγρότες μέχρι 15.000 ευρώ κατά άτομο. Αυτό θα είναι διαθέσιμο από 1η Ιουλίου για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της σημερινής κατάστασης.

Τέλος, η Λουντοβίκα Πρινσιπάτο δήλωσε πως για να αποφύγουμε τα μελλοντικά σοκ της επισιτιστικής κρίσης πρέπει να σταματήσουμε τις μονοκαλλιέργειες, να τρώμε λιγότερο στις δυτικές χώρες και να διαφοροποιηθεί η ενέργεια της Γεωργίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα